Mediafax.biz Exclusiv

Drăgan, Totalsoft: Absorbţia de fonduri europene ar putea contribui la reducerea deficitului

Autor: Adelina Mihai

13.12.2011, 13:47 105

"Ar trebui accelerat procesul de sprijinire a accesului la fondurile europene care pot suplini lipsa de apetit pentru investiţii a companiilor în această perioadă de turbulenţe a pieţelor financiare şi, odată cu accesul la fonduri, s-ar stimula economia şi ar creşte veniturile statului, ceea ce duce la scăderea deficitului", explică Drăgan.

Până în prezent, în economia românească au intrat 715 milioane de euro din cele 19,6 miliarde de euro puse la dispoziţie de Uniunea Europeană în perioada 2007- 2013.

În opinia şefului Totalsoft, unul dintre cei mai mari producători de software de pe plan local, în strategia pentru reducerea deficitului statul ar trebui mai întâi să se uite la natura deficitelor şi să încerce - pe cât posibil - să aducă venituri suplimentare pentru fiecare linie din buget.

"Aş opta pentru menţinerea cheltuielilor statului, însă cu o creştere a eficienţei acestora şi eliminarea risipei, cu alte cuvinte obţinerea unei utilităţi suplimentare a cheltuirii banului public. De asemenea, ar trebui stimulată economia prin continuarea investiţiilor cu impact important în economie, gen infrastrucura, care ar aduce creşteri pe orizontală şi verticală şi implicit o parte importantă din bani s-ar întoarce ca taxe şi impozite", spune Drăgan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO