Mediafax.biz Exclusiv

Elis Pavaje a avut afaceri de 1,5 mil. euro în T1, plus 38%

Autor: Andreea Neferu

15.04.2011, 11:25 21

"Avemcomenzi concrete, iar toate anunţurile privind dezvoltarea decentre comerciale sau lanţuri de magazine ne fac să sperăm că piaţape care activăm va mai creşte", a declarat Emil Elisiu Goţa,directorul general al Elis Pavaje.

Compania şi-a bugetat pentru anulacesta investiţii de circa un milion de euro, care vor fidirecţionate către construcţia unei hale şi achiziţia unor utilajenoi, dar şi către retehnologizarea liniilor de producţie dejaexistente şi achiziţia unor jucători mai mici de pe aceastăpiaţă.

Compania va finanţa investiţiile din 2011prin fonduri proprii în proporţie de 20%, restul sumei urmând săfie un credit bancar.

Goţa estimează că piaţa pavajelor şi aprefabricatelor mici se ridică în prezent la circa 75 milioane deeuro, menţinându-se constantă comparativ cu 2008.Cantitativ, această piaţa seridică la circa nouă milioane de metri pătraţi.

Compania a avut anul trecut afaceri de 57milioane de lei (13,5 milioane de euro), în scădere cu 5% faţă deanul anterior.

"Businessul s-a redus uşor pe fondulcrizei, însă din punctul de vedere al volumelor vândute, acesteasunt ceva mai ridicate", a declarat Goţa.

Pavajele au generat circa 60% din vânzărileElis Pavaje în 2010, în timp ce bordurile au reprezentat 25-30% dinbusiness.Compania,înfiinţată în 1991, deţine în prezent două unităţi de producţie înPetreşti (Alba) şi Stoeneşti (Prahova).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO