Mediafax.biz Exclusiv

Endava: Până în iunie 2011 avem ca obiectiv recrutarea a încă 150-170 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu

30.11.2010, 11:12 43

Pentru anulfinanciar în curs (care se termină la 30 iunie 2011), grupul Endavaşi-a bugetat o cifră de afaceri de circa 36 mil. euro, operaţiunileEndava în România reprezentând aproximativ 18% din afacerile totaleale grupului.

"Piaţa IT din România se află în continuareîn stagnare, trend care, considerăm noi, va continua şi înurmătoarea perioadă de timp, însă nu excludem o oarecare creştere apieţei într-un interval de doi ani. Pe de altă parte, pieţeleoccidentale sunt interesate tot mai mult de externalizareaserviciilor IT la costuri reduse, România fiind unul dintrelocurile care prezintă în continuare interes", a declarat pentru ZFTransilvania Valentin Metzger, director executiv al EndavaRomânia.

Creşterea realizată de Endava în ultimaperioadă de timp a fost determinată în principal de semnarea unornoi contracte cu clienţi din Marea Britanie, din domeniul financiarşi al serviciilor online. Endava are în România peste 250 deangajaţi, 60 dintre aceştia fiind recrutaţi începând cu luna iulie2010. În momentul de faţă există peste 50 de poziţii deschise însediile companiei din Cluj-Napoca şi Iaşi.

"Până în luna iunie 2011, Endava are caobiectiv recrutarea a încă 150-170 de oameni în România. În acestsens, organizăm la Iaşi un eveniment de cariere pentruprofesioniştii IT, care constă în interviuri, traininguri gratuiteşi prezentări interactive. Evenimente similare vor fi organizate înprima jumătate a anului viitor în Cluj-Napoca, dar şi în alte oraşedin ţară", a spus Valentin Metzger.

Endava România a anunţat recent deschidereaunui nou centru software la Iaşi, unde vor fi angajaţi până lafinele anului 2011 aproximativ 100 de oameni. Compania a închiriatpeste 1.200 mp de spaţii de birouri în centrul Iaşiului, încomplexul Palas, administrat de Iulius Group. Endava mai deţinedouă centre în Cluj-Napoca şi o divizie de consultanţă laBucureşti. Potrivit oficialilor companiei, extinderea operaţiunilorcompaniei în România este în principal determinată de iniţiereaunor noi proiecte cu clienţi străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO