Mediafax.biz Exclusiv

Eximtur a deschis cinci agenţii în franciză în acest an

Autor: Liviu Iancu

12.03.2012, 13:36 117

Agenţiile care au preluat franciza Eximtur au fost deschise în oraşele Alba Iulia, Târgu Mureş, Bistriţa, Craiova şi Bucureşti.

Eximtur a ajuns astfel la o reţea de 21 de agenţii, dintre care 14 proprii şi 7 în franciză.

"Compania va continua politica de extindere a serviciilor de călătorii oferite sub brandul Eximtur prin susţinerea dezvoltării reţelei noastre de franchize la nivelul întregii ţări", a spus Morariu.

Eximtur este cea mai importantă agenţie de turism cu capital integral autohton şi locul doi la nivel naţional, după Happy Tour, deţinută de un fond de investiţii spaniol.

Firma a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de peste 31 de milioane de euro, în creştere cu 18%.

Activitatea de rezervare-vânzare de bilete de avion şi business travel a firmei a însumat o cifră de afaceri de circa 17 milioane de euro anul trecut, în creştere cu 29%, iar pachetele externe au înregistrat vânzări de 9,6 milioane de euro, cu 27% mai mult decât în anul 2010.

Turismul intern a scăzut cu 15%, până la 5,2 milioane de euro.

Firma concurează cu agenţii precum Perfect Tour, Accent Travel, Marshal Turism sau Paralela 45, pe o piaţă estimată la circa 500 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO