Mediafax.biz Exclusiv

Eximtur Cluj şi-a bugetat vânzări în creştere cu 5-7%

Autor: Laurentiu Cotu

10.03.2011, 18:43 38

Compania a încheiat anul 2010 cu afaceritotale de 115,6 mil. lei (circa 27,5 mil. euro), respectiv un avansde 2% faţă de anul precedent.

Potrivit reprezentanţilor companiei clujene,anul trecut valoarea medie a pachetului de servicii per turist ascăzut cu aproximativ 20%, în condiţiile în care majoritateaclienţilor au căutat oferte speciale cu reducere pentru toatedestinaţiile, evitându-se călătoriile de vacanţă cu costuri mari detransport.

"În acest an, preţurile pentru destinaţiiexterne, precum Turcia, Grecia, Bulgaria sau Croaţia, nu vorscădea, iar oferte speciale cu reducere vor fi mai puţine. Totodatăse va menţine ridi cat interesul pentru vacanţele scurte, inclusivde weekend, în prin cipalele centre urbane europene, fiind vizateţări ca Spania, Italia, Franţa şi Cipru. Trendul este dediversificare a destinaţiilor externe, iar segmentul de businesstravel şi cel al vânzărilor de bilete de avion înregistrează încontinuare o revenire accentuată", a declarat pentru ZFTransilvania Radu Morariu, director general adjunct al agenţiei deturism Eximtur.

În cazul agenţiei clujene, în luna ianuarievânzările de bilete de avion şi turismul de afaceri au înregistrato creştere cu 20%, în timp ce plecările turiştilor români înstrăinătate au adus companiei o creştere cu 15% faţă de lunasimilară a anului trecut. Potrivit conducerii Eximtur, cele maivândute destinaţii în această iarnă au fost Austria, Spania(programe la preţ redus), Ungaria şi România. În prezent Eximturdeţine o reţea de 15 agenţii de turism şi are un număr de 140 deangajaţi, potrivit site-ului companiei.

Radu Morariu deţine 25% din acţiunileagenţiei, potrivit ultimelor date disponibile, în timp ce soţia sa,Lucia Morariu, are 10% din titlurile Eximtur. Ceilalţi acţionari aicompaniei sunt Anca Lupu (20%), Susana Costea (25%), Emilia Kiss(10%) şi Felicia Cherecheş (10%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO