Mediafax.biz Exclusiv

Fabrica auto Preh din Ghimbav şi-a bugetat afaceri de 70 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

04.12.2011, 18:07 282

"Ţinând cont de investiţiile în derulare, credem că vom ajunge anul viitor la un business total de 70 mil. euro. Intenţionăm să continuăm recrutările, astfel că în 2012 vom mai angaja 150 de oameni", a declarat Mihaela Forgaciu, director general al Preh România, care a lucrat timp de 14 ani în cadrul Draxlmaier România.

Compania derulează în prezent o investiţie de circa 5 mil. euro în vederea creşterii cu 30% a capacităţii de producţie în fabrica din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov. Conducerea Preh România spune că până la finalul acestui an investiţia va fi finalizată.

Proiectul prevede extinderea suprafeţei fabricii precum şi achiziţia unor noi utilaje. În acest an suprafaţa fabricii Preh din judeţul Braşov a fost extinsă cu 2.000 mp, ajungându-se în prezent la 8.300 mp spaţiu de producţie.

Totodată, capacitatea anuală de producţie a ajuns la 3 milioane de piese. În acest an compania a recrutat peste 100 de persoane, ajungând în prezent la aproximativ 340 de angajaţi.

Circa 30% din cifra de afaceri a companiei se realizează din livrarea butoanelor multifuncţionale către Takata-Petri, produse care sunt montate în volanele fabricate de această companie în Arad.

Principalul client al Preh România este grupul Volkswagen - Audi, compania producând sisteme electronice de comandă, de acţionare şi control pentru aproape toate clasele de autoturisme, de la VW Polo până la Audi A8.

Începând cu acest an, Preh România a devenit furnizor BMW pentru seriile X1, X3, X5, precum şi pentru seria 6 Cabrio.

Preh România îşi desfăşoară activitatea în parcul industrial Braşov, unde produce sisteme de comandă, de acţionare şi control pentru autovehicule. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 24 mil. euro, cu 30% mai mare decât cea planificată, ca urmare a evoluţiei pozitive pe piaţa auto a grupului Volkswagen - Audi.

Preh, cu afaceri globale de peste 350 mil. euro şi 2.500 de angajaţi în 2010, are fabrici în Germania, Portugalia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China şi România. La nivel global, Preh concurează cu Marquard, Continental sau Brose.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO