Mediafax.biz Exclusiv

Flanco se mută luna viitoare în proiectul Swan Pipera

Flanco se mută luna viitoare în proiectul Swan Pipera

Autor: Cristi Moga

15.09.2011, 19:54 281

Tranzacţia a fost intermediată de către firma de consultanţă imobiliară Colliers International, agentul proiectului cu o suprafaţă închiriabilă de 29.000 mp, dezvoltat în imediata vecinătate a clădirilor Global City din zona Pipera-Tunari.

Flanco este al doilea chiriaş al proiectului, după ce firma Ambery Hall a preluat în vara acestui an un spaţiu de 500 mpi pentru amenajarea unui centru de conferinţe şi evenimente private.

"Aceasta este una dintre primele tranzacţii din ultimii doi ani din zona Pipera-Tunari care nu implică relocarea unei companii parte a grupului controlat de proprietarul clădirii de birouri. Datorită îmbunătăţirii infrastructurii din zonă, închirierea de către Flanco a spaţiului din Swan Office and Technology Park anunţă o nouă perioadă cu tranzacţii în Pipera. Cred că în următoarele două luni vor fi semnate alte contracte pentru o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi în Swan", apreciază David Ţiplea, asociat în cadrul departamentului de birouri al Colliers.

Proiectul a implicat o investiţie de circa 50 de milioane de euro, iar chiriile solicitate sunt la nivelul de 11-12 euro/metrul pătrat. În zonă mai sunt însă spaţii disponibile şi în proiectele Twin Towers Barba Center, Global City sau Cubic Center, rata de neocupare din zona Pipera-Nord fiind de circa 25%, peste nivelul mediu al pieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO