Mediafax.biz Exclusiv

Francezii de la Elbromplast şi-au bugetat afaceri de 14 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

06.04.2012, 11:40 175

"Estimările pentru acest an au la bază comenzile primite din partea clienţilor. În ceea ce priveşte piaţa pe care activăm, aceasta a fost în creştere anul trecut şi credem că acest trend ascendent se va menţine şi în acest an", a declarat pentru ZF Transilvania Camelia Mag, director financiar al Elbromplast.

Reprezentanţii Elbromplast spun că producţia fabricii din Timişoara a crescut cu 7% în 2011, iar pentru acest an este planificată o creştere cu aproximativ 9% a capacităţii de producţie, în condiţiile în care urmează să fie lansate pe piaţă noi articole pentru industria automotive.În acest sens, Elbromplast şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 1 mil. euro.Compania nu a oferit mai multe informaţii despre noile proiecte aflate în derulare.

Elbromplast are în prezent 250 de angajaţi, 15 dintre aceştia fiind recrutaţi în 2011. Recrutările vor continua şi în 2012, fiind prevăzute pentru acest an aproximativ 30 de noi posturi de tehnicieni, asistenţi calitate, producţie, specialişti injecţie.

Compania a fost înfiinţată în anul 2000 la Timişoara, cu principal domeniu de activitate fabricarea plăcilor, foliilor şi tubulaturilor din material plastic. Elbromplast a încheiat anul 2010 cu afaceri totale de 50,2 mil lei (circa 12 mil. euro).

Compania face parte din grupul Plastivaloire, care numără 16 companii şi deţine unităţi de producţie în Franţa, Polonia, Ungaria, Spania, Tunisia, Slovacia şi România. În 2010, afacerile globale ale Plastivaloire au ajuns la 220 mil. euro, grupul numărând în total 3.190 de angajaţi.

Activitatea companiilor membre ale grupului Plastivaloire constă în producţia articolelor din material plastic pentru industria electronică, electrotehnică, auto sau pentru domeniul medical. Circa 50% din vânzările grupului sunt obţinute din producţia de sisteme de răcire, carcase pentru aer condiţionat, tablouri de bord sau faruri pentru industria auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO