Mediafax.biz Exclusiv

Galaţiul este noul El Dorado pentru parcuri eoliene

Autor: Roxana Petrescu

08.08.2011, 20:32 850

Alături de Galaţi şi Vaslui,Botoşani şi Suceava sunt alte judeţe pe care au pus ochii giganţienergetici internaţionali, Moldova devenind noua zonă fierbintepentru eoliene după ce până acum Dobrogea a fost terenul de luptăpentru captarea vântului.

E.ON (Germania), Energias dePortugal, General Electric sau Electrica sunt doar câteva dincompaniile care pariază pe vântul din Moldova, cea mai săracăregiune a României, pentru investiţii în parcurieoliene.

"Aproximativ 1.500 MW se află îndiverse stadii de dezvoltare în zona Moldovei. Aceste proiecteînsumează o investiţie de 2,7 miliarde de euro. Circa 1% dinaceastă sumă va ajunge la bugetul comunelor, la acest venitadăugându-se şi taxele pentru certificatele de urbanism şiPUZ.Comunele maicâştigă sume importante şi din concesionarea terenurilor publice.Capacitatea ce urmează a fi instalată în această zonă generează2.500 de locuri de muncă", spune Dana Duică, directorul executiv alAsociaţiei Române pentru Energie Eoliană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO