Mediafax.biz Exclusiv

Gheţea, CEC Bank: Majorarea capitalului era necesară, pentru a consolida banca, suficientă însă nu este

Autor: Liviu Chiru

06.04.2011, 13:59 8

Proiecteleamintite de el sunt legate de creşterea creditării, dar şiimplementarea unui sistem informatic nou.

"Majorarea era necesară, pentru a consolida banca.Suficientă însă nu este, pentru că deşi avem o solvabilitate mare,de 17,18%, avem şi proiecte foarte îndrăzneţe care se pot realizanumai dacă există angajamentul pentru majorări de capital, dacă vafi nevoie în anumite momente", a comentat Gheţea pentruZF.

CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliuluistatului, îşi va majora capitalul cu 52,9 milioane de lei (aproape13 mil. euro) din profitul pe anul trecut şi încorporarea unorrezerve. După această operaţiune, capitalul social al băncii atrecut de pragul de un miliard de lei (aproape 255 mil.euro).

"Avem ţinte să creştem creditarea şi depozitele atrase,însă nu la nivelurile de acum doi ani, când aveam ambiţii de 15%",a mai spus Gheţea.

Potrivit preşedintelui CEC Bank, baza de raportare acrescut, iar banca şi-a schimbat nişa, fiind concentrată peagricultură, unde creditele se dau pe termen scurt.

"Ţintele din buget sunt mai mult pe rulaje", spuneGheţea.

Banca a încheiat anul trecut cu active de 21,7 miliarde delei (5,1 mld. euro), în creştere cu 4%. Profitul brut a fost de 65mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO