Mediafax.biz Exclusiv

Granat, Muller: Când vom simţi că brandul este suficient de puternic, am putea lua în calcul o unitate de producţie în România

Autor: Roxana Petrescu

02.12.2011, 12:15 129

"Când vom simţi că brandul nostru este suficient de puternic, am putea lua în calcul o unitate de producţie aici, fie că este vorba de un greenfield, fie de o achiziţie. Ne uităm mereu la ceea ce se întâmplă în piaţă", a spus Tzafrir Granat, cel care conduce de aproape un an activităţile Müller în România.

Şeful Müller recunoaşte că grupul pe care îl reprezintă a avut unele discuţii pentru o posibilă achiziţie a Albalact, afacere controlată de familia Ciurtin, dar că acestea nu s-au concretizat.

Recent, în presa israeliană a fost publicat un material potrivit căruia Tnuva, cel mai mare grup alimentar din Israel, ia în calcul vânzarea operaţiunilor din România în contextul în care după investiţii de 60 de milioane de euro, producătorul de lactate a înregistrat pierderi semnificative. Astfel, ţinte de achiziţie ar putea exista pe piaţa locală.

Müller va atinge anul acesta pragul de 10 milioane de euro cu operaţiunile din România, estimând o creştere de 40% pe o piaţă care a stagnat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO