Mediafax.biz Exclusiv

Huawei a închiriat 4.000 mp în clădirea The Lakeview şi angajează 1.000 de oameni în trei ani

Huawei a închiriat 4.000 mp în clădirea The Lakeview şi angajează 1.000 de oameni în trei ani

Autor: Cristi Moga

21.11.2011, 18:58 2881

The Lakeview, situată pe bulevardul Barbu Văcărescu din nordul oraşului, este o clădire de birouri deţinută de Dinu Patriciu şi dezvoltatorul imobiliar AIG Lincoln, iar chinezii au preluat etajele 4 şi 5 care trebuia ocupate de banca RBS, conform unui antecontract din 2007. În urmă cu un an, când s-a mutat în clădire, RBS a mai preluat doar etajele 1, 2 şi 3, precum şi un spaţiu de la parter, astfel că acest spaţiu a rămas disponibil. Tranzacţia a fost intermediată de firma de consultanţă imobiliară Colliers.

Alţi chiriaşi importanţi ai imobilului cu o suprafaţă închiriabilă de 24.000 mp sunt Colgate- Palmolive şi PricewaterhouseCoopers.

În ce constă proiectul Huawei şi cât va investi compania în centrul din Lakeview? "Este vorba de 1.000 de angajaţi până în anul 2014, iar investiţia este de 200 de milioane de euro. Huawei Technologies va continua investiţiile şi dezvoltarea în România prin deschiderea Centrului de Servicii Globale (Global Service Center), al patrulea la nivel mondial după cele din China, India şi Mexic. (...) Inaugurarea Centrului este planificată pentru luna februarie 2012", spune Vlad Doicaru, director Divizia Enterprise pentru România şi Moldova în cadrul Huawei.

În spaţiul închiriat de Huawei în Lakeview ar putea lucra aproximativ 500 de oameni, iar până în 2014 Huawei ar urma să se extindă fie în cadrul clădirii, fie în alte imobile din zonă. "Recrutările sunt în desfăşurare", a mai spus reprezentantul Huawei. Centrul din Bucureşti va avea departamente pentru asistenţă tehnică globală, centru global de operare a reţelelor, centru global de resurse pentru servicii, centru global de analiză a reţelelor, centru de training, centru pentru aplicaţii IT/OSS şi un centru financiar european.

Pe site-urile de recrutare, Huawei a deschis în ultimele zile câteva zeci de poziţii pentru ingineri IT.

Huawei este prezentă pe piaţa locală din 2004 şi a avut anul trecut afaceri de 69 mil. euro cu o echipă de 320 de angajaţi. Compania chineză mai operează un centru de circa 2.000 de metri pătraţi şi în clădirea Euro Tower, situată tot pe bulevardul Barbu Văcărescu din Bucureşti, la intersecţia cu strada Lacul Tei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO