Mediafax.biz Exclusiv

Impact a cedat cu 1,5 milioane euro creanţe şi drepturi rezultate din litigii cu Institutul Pasteur

Autor: Ioan Dornescu

27.05.2011, 18:16 310

Contractul de cesiune de creanţă şi vânzare/ cumpărare dedrepturi speciale a fost încheiat joi, conform unui raport Impact,remis Bursei.

Valoarea tranzacţiei a fost de 1,5 milioane euro şi a asiguratînchiderea unor litigii începute încă din anul 2007 şi recuperareasumelor implicate, potrivit Impact.

"Consiliul de Administraţie al Impact D&C, luând înconsiderare importanţa cashului în noul context de piaţă, duratelemari ale soluţionării litigiilor comerciale precum şi existenţaunui risc de incapacitate de plată a debitorului a consideratoportună realizarea tranzacţiei în condiţiile favorabileprezentate. Hotărârea CA a fost luată la 27 aprilie 2011,contractul a fost semnat şi contravaloarea a fost încasată în datade 26 mai 2011. Contractul a avut ca obiect cesiunea unor drepturiizvorâte din următoarele dosare, inclusiv drepturile accesorii aleacestora: 24403/3/2007, 30348/3/2010 şi 5696/3/2008", se arată înraport.

Contactat de MEDIAFAX, directorul executiv al companiei aafirmat că drepturile cesionate sunt rezultate în urma unor litigiicu Institutul Pasteur, iar cumpărătorul cu care a încheiattranzacţia este o companie străină, neafiliată Impact.

Cel mai mare acţionar al companiei este Dan Ioan Popp,preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general alImpact, care controlează 18% din titluri, iar Carmen Săndulescudeţine 11,6% din acţiuni. În acţionariat se regăseşte şi un fond deinvestiţii administrat de Franklin Templeton, respectiv TempletonGIT Emerging Markets, care are 6% din titluri.

Acţiunile companiei, listate la BVB, au încheiat şedinţa devineri la un preţ de 0,379 lei/ titlu, în creştere cu 0,53%. Laaceastă cotaţie capitalizarea companiei este de 75,8 milioanelei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO