Mediafax.biz Exclusiv

Licitaţie CNAS de 38,6 mil. euro pentru sistemul IT destinat dosarelor electronice ale pacienţilor

Autor: Adrian Dumitrache

04.08.2011, 13:10 253

Cea mai mare parte a cheltulielilor vor fi destinateachiziţionării de aplicaţii informatice şi licenţe - 98,1 milioanede lei, fără TVA, se arată în caietul de sarcini, disponibil pewww.e-licitatie.ro.

La licitaţie pot participa firme care au înregistrat, în ultimiitrei ani, o cifră de afaceri medie egală cu valoarea bugetuluialocat pentru contract, respectiv 130,91 milioane de lei, fărăTVA.

Ofertanţii vor depune o garanţie de participare de 2,62 milioanede lei, la care se adaugă una de bună execuţie reprezentând 5% dinvaloarea fără TVA a contractelor subsecvente.

Finanţarea proiectului CNAS va fi asigurată din fondurieuropene, se mai spune în caietul de sarcini.

Viitorul sistem IT care va gestiona dosarele electronice desănătate ale pacienţilor va fi conectat la sistemul informatic unicintegrat al CNAS, care administrează fondului naţional unic deasigurări sociale de sănătate.

"Prin acest proiect se doreşte trecerea la forma electronică adosarului de sănătate al pacientului prin intermediul căreiacetăţenii României vor beneficia de un nivel mai ridicat alcalităţilor serviciilor medicale", se mai spune în document.

Introducerea noului sistem IT va avea ca efect prezentareaîntr-o manieră consolidată a tabloului clinic al pacienţilorasiguraţi şi furnizarea informaţiilor necesare în adoptareapoliticilor de sănătate în România.

În caietul de sarcini se mai spune că CNAS şi-a asumatresponsabilitatea definirii şi implementării soluţiilor informaticepentru cardul de sănătate (eCard), prescripţiei electronice(ePrescripţie) şi dosarul electronic de sănătate alpacientului.

În iulie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor(CNSC) a anulat licitaţia privind soluţia IT de introducere acardului electronic de asigurări de sănătate, după ce EricssonRomânia a contestat procedura de atribuire a contractului, estimatla 110,1 milioane lei,cu TVA inclusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO