Mediafax.biz Exclusiv

Licitaţie Poşta Română de 15 milioane de euro pentru un sistem informatic

Autor: Dumitrache Adrian

16.02.2011, 15:55 15

"Principalul obiectiv este implementarea unui instrument care săajute managementul CNPR în conducerea afacerilor, prin crearea unuisistem informaţional care să optimizeze funcţionarea tuturorstructurilor organizatorice, pe toate nivelurile, susţinând astfeltransformările din cadrul societăţii. Acest sistem (...) va oferieficienţă şi eficacitate întregii activităţi a CNPR, constituind înacelaşi timp un furnizor de date corecte, complete şi în timp realpentru aplicaţiile de suport al deciziilor", se precizează încaietul de sarcini al licitaţiei.

Potrivit documentului, din punct de vedere al sistemelorinformatice, portofoliul actual al CNPR este diversificat şieterogen, aplicaţiile fiind în mare măsură dezvoltate intern şiacoperind parţial procesele de afaceri ale companiei.

"Automatizarea parţială a proceselor de afaceri precum şiinterfaţarea redusă a aplicaţiilor generează o serie de dificultăţiîn gestionarea centralizată, unitară, eficientă şi eficace acompaniei", se mai spune în caietul de sarcini.

Achiziţia sistemului informatic va fi acoperită din surseproprii.

Ofertanţii vor face dovada că au finalizat, în ultimii trei ani,cel puţin un contract, cu o arie de acoperire naţională, în valoareestimată de minim şase milioane de euro, care a avut ca obiectlivrarea unei soluţii informatice integrate ce a inclus atâtechipamente hardware cât şi cel puţin două dintre următoarelecomponente, respectiv sisteme de tip CRM, ERP, de raportaremanagerială operaţională tip tablou de bord, de planificare şibugetare, de control al accesului la aplicaţii informatice şi degestiune unitară a conturilor de utilizator.

La licitaţie pot depune oferte societăţi a căror cifră medie deafaceri pe ultimii trei a fost egala sau mai mare de 20 milioane deeuro. Valoarea garanţiei de participare a fost stabilită de CNPR laun milion de lei.

Potrivit caietului de sarcini, ofertele care depăşesc valoareaestimată vor fi descalificate.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune deo reţea teritorială de peste 7.100 de oficii poştale, din care1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea suntincluse într-o reţea virtuală privată (VPN).

Săptămânal, operatorul distribuie peste 11 milioane de trimiteripoştale.

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu oparticipaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% dincapital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO