Mediafax.biz Exclusiv

Loteria Română a anulat licitaţia pentru servicii de cadastru, contract estimat la 21,4 milioane lei

Autor: Adrian Dumitrache,

07.12.2010, 15:32 29

Reevaluarea ofertelor a fost solicitată de Consiliul Naţional deSoluţionare a Contestaţiilor (CNSC), în urma unei decizii adoptateîn iunie, pe care Compania Naţională Loteria Română (CNLR) nu acontestat-o.

"În urma reevaluării, s-a constatat faptul că au fost depusenumai oferte inacceptabile şi/sau neconforme, precum şi că ofertelefinanciare nu au putut fi comparate din cauza modului neuniform deabordare a soluţiilor financiare. În această situaţie, conformlegislaţiei, Loteria Română a decis anularea procedurii delicitaţie (...) pentru atribuirea contractelor subsecvente privind«Prestarea serviciilor de cadastru»", se arată într-un răspuns alCNLR remis la solicitarea MEDIAFAX.

La finele lunii martie, CNLR a publicat pe site-ul de achiziţiipublice www.e-licitatie.ro un anunţ de participare prin care asolicitat oferte pentru prestarea serviciilor de întocmire adocumentaţiei cadastrale, a serviciilor de intabulare şi evaluare aimobilelor din patrimoniul CNLR, precum şi a altor lucrări conexeprivind patrimoniul companiei.

Cu o durată de 24 de luni de la data atribuirii, contractul afost estimat de autoritatea contactantă la 21,42 milioane de lei(TVA inclusă).

Potrivit anunţului, lucrările de cadastru vizau circa 860 deimobile şi urmau să fie finanţate din surse proprii ale LoterieiRomâne.

Autoritatea contractantă a solicitat ofertanţilor depunerea uneigaranţii de 360.000 lei. În plus, prin caietul de sarcini, CNLR asolicitat ofertanţilor să deţină patru receptoare GNSS (GlobalNavigation Satellite Systems-Sisteme de Navigaţie prin Satelit),dintre care două să îndeplinească mai multe condiţii, una dintreacestea fiind ca receptorul să aibă minim 220 canale pentruurmărirea riguroasă a semnalelor satelitare simultan atât GPS, câtşi GLONASS.

De asemenea, Loteria Română a cerut firmelor participante sădeţină un scaner 3D, pentru realizarea modelului tridimensional allocaţiei.

Ofertele au fost deschise la 5 mai, iar comisia de licitaţie astabilit că oferta câştigătoare a fost depusă de Construct Co.Group SRL Bucureşti.

Opt zile mai târziu, societăţile Primul Meridian SRL şi GaussSRL, alături de casa de avocatură Boştină şi Asociaţii (individualşi în consorţiu cu Geo Topo) şi Blom România (în consorţiu cuTheotop SRL, Cornel&Cornel Topoexim SRL, Geoter Proiect,Cartotop SA şi Topro SRL) au contestat licitaţia la CNSC.

Construct Co. Group are ca obiect de activitate lucrări deconstrucţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale şi estecontrolată de Marilena Buteică - 90% din capitalul social şiJulietta Firan - 10%, conform datelor de la Oficiul Naţional alRegistrului Comerţului (ONRC).

Înfiinţată în anul 1906, CNLR organizează şi exploatează peîntreg teritoriul ţării jocuri loto şi pariuri mutuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO