Mediafax.biz Exclusiv

MDRT vrea să declare o mină din Gorj utilitate publică de interes naţional

Autor: Carol Dan

13.04.2011, 13:31 10

"Expropriatorul este statul român prin Societatea Naţională aLignitului Oltenia (SNLO), aflată sub autoritatea MinisteruluiEconomiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri", se arată într-unproiect de hotărâre de Guvern elaborat de MDRT.

Reprezentanţii Biroului de presă al MDRT au declarat pentruMEDIAFAX că instituţia deţine secretariatul pentru declarareautilităţii publice prin exproprieri.

"Astfel, în vederea constituirii comisiei pentru exproprieri,secretariatul pentru declararea utilităţii publice prin exproprieriîntreprinde demersurile necesare pentru iniţierea actelor normativespecifice şi publică pe site-ul propriu proiectul respectivului actnormativ", au adăugat sursele citate.

În cazul proiectului de act normativ privind declarareautilităţii publice pentru lucrarea de interes naţional "Deschidereaşi punerea în exploatare a carierei Roşia de Jiu", expropriatoruleste statul român, prin Societatea Naţională a Lignitului Oltenia,aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şiMediului de Afaceri.

Prin declararea ca utilitate publică de inters naţional a mineiRoşia, autorităţile centrale pot face exproprieri, pentruextinderea minei, care deţine zăcăminte importante.

Producţia de lignit a SNLO pentru 2010 este estimată la 14,5milioane tone.

SNLO este una dintre companiile de stat monitorizate de FondulMonetar Internaţional.

Activitatea de extragere a lignitului in bazinul minier alOlteniei a început în anul 1957, iar până anul trecut au fostextrase peste un miliard tone de cărbune. Din cele 74 de perimetreminiere exploatate în zonă mai sunt în funcţiune 19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO