Mediafax.biz Exclusiv

Megacontract la Loterie: 16,7 milioane de euro pe doi ani

Autor: Magraon Andreea, Adrian Seceleanu

01.02.2011, 18:59 17

Companiile caredoresc să participe la licitaţie trebuie să depună o garanţie de1,14 milioane de lei (270.000 de euro) şi să fi avut o cifră deafaceri medie pe ultimii trei ani de minimum 20 de milioane deeuro, potrivit sursei citate.

"Ofertantul trebuie să facă dovada că afinalizat cel puţin un contract de prestare servicii de comunicaţiivoce fixă, voce mobilă şi transmisii de date care să aibă incluseşi servicii de proiectare, instalare şi configurare echipamenteasociate, cu o valoare de minimum 10.000.000 lei exclusiv TVA, dincare ponderea serviciilor de comunicaţii să fie de cel puţin 60%,implementat în minimum 1.000 de locuri", potrivit datelor dincaietul de sarcini.

De asemenea, persoana care va fi desemnatăde operatorul de comunicaţii să răspundă de proiect trebuie sădeţină, printre altele, certificări de la compania americană Cisco,să vorbească fluent limba română şi să fi participat laimplementarea unor proiecte complexe de acelaşi tip.

Stabilirea ofertei câştigătoare va firealizată după criteriul celei mai avantajoase oferte din punct devedere economic pentru atribuirea contractului de prestăriservicii.

Cele mai importante criterii în desemnareapunctajului financiar pentru oferte sunt: taxa de activare acartelelor de telefonie mobilă, nivelul abonamentelor lunare pentruserviciile de voce mobilă, voce fixă şi transmisii de date şitariful perceput de ofertant pentru apelurile în reţelele Orange şiVodafone.

În ceea ce priveşte punctajul tehnic, celmai important criteriu în evaluarea ofertei va fi "procentul încare serviciile de reţele virtuale private (VPN) oferite pelegăturile principale sunt asigurate folosind reţeaua proprie aofertantului, exprimat ca procent din întregul pachet deservicii".

Potrivit datelor din documentaţia deatribuire a contractului, Loteria poate respinge o ofertă dacăaceasta are "un preţ aparent neobişnuit de scăzut, deoareceofertantul beneficiază de un ajutor de stat".

"O ofertă prezintă un preţ aparentneobişnuit de scăzut în raport cu ceea ce urmează a fi furnizat,executat sau prestat, atunci când preţul ofertat, fără TVA,reprezintă mai puţin de 85% din valoarea estimată a contractuluirespectiv sau, în cazul în care în procedura de atribuire sunt celpuţin 5 oferte care nu sunt considerate inacceptabile şi/sauneconforme, atunci când preţul ofertat reprezintă mai puţin de 85%din media aritmetică a ofertelor calculată."

Contractul va fi încheiat pe o perioadă dedoi ani, este finanţat din sursele proprii ale instituţiei şi va fiatribuit printr-o licitaţie deschisă.

În primele nouă luni din 2010 Loteria a avutafaceri de 198,6 mil. euro, în scădere cu 21%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO