Mediafax.biz Exclusiv

Megaprofil şi-a majorat exporturile cu 30% şi speră la afaceri de 30 mil. euro

Megaprofil şi-a majorat exporturile cu 30% şi speră la afaceri de 30 mil. euro

Autor: Andreea Neferu

27.09.2011, 18:57 161

Contribuţia decisivă la creşterea (vânzărilor - n. red.) din primele nouă luni a avut-o activitatea de export.

Motivele avansului exporturilor sunt reprezentate de stabilitatea cursului de schimb, gama de produse aliniată la cerinţele ţărilor din jur şi o politică comercială adecvată la nivel regional", a declarat Adrian Porfir, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide Grup.

Megaprofil, care deţine o unitate de producţie la Buziaş, judeţul Timiş, şi care exportă preponderent în Serbia, Croaţia, Ungaria, Ucraina, Moldova şi Bulgaria, a avut anul trecut afaceri de 111,5 milioane de lei (26,5 milioane de euro), iar pentru anul acesta estimează o creştere de 5-10% a businessului, până la 29 de milioane de euro.

"Totul depinde în bună măsură de ultimul trimestru, care va fi decisiv pentru rezultatele acestui an. Nu suntem îngrijoraţi pentru trimestrul patru, avem o listă relativ mare de proiecte în negociere, însă suntem extrem de atenţi la factorii externi, care, vrem sau nu, vor influenţa şi economia din România", a precizat Porfir.

Compania comercializează profiluri şi hale metalice, panouri termoizolante pentru pereţi şi acoperişuri, ţiglă metalică, precum şi accesorii, iar anul acesta cele mai mari vânzări au fost cele generate de sectorul industrial.

"Anul acesta a fost dominat în mod clar de produsele cu aplicaţie în sectorul industrial (profilurile metalice şi panouri ter moizolante), sector susţinut şi de investiţiile în retailul modern de tip big box, precum şi de spaţiile cu destinaţie logistică şi producţie, pe alocuri deservind şi o serie de proiecte din zona rurală, finanţate preponderent prin capital privat şi fonduri europene", a spus Porfir El a mai arătat că domeniul construcţiilor începe să dea semnale de revenire, deşi acestea sunt încă timide, dar şi că anul 2012 ar putea aduce un reviriment pe această piaţă.

"Anul viitor este an electoral, ca atare consumul guvernamental şi privat, istoric vorbind, trebuie să crească, susţinut şi de finanţările cu bani europeni", a explicat reprezentantul Megaprofil.

În 2008 grupul Joris Ide a avut vânzări de 435 mil. euro şi 800 de angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul com paniei.

Pe piaţa materialelor de construcţii metalice, Megaprofil concurează cu jucători pre cum Ruukki, Coilprofil, Lindab, Plannja sau ArcelorMittal Construction România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO