Mediafax.biz Exclusiv

Ministerul Finanţelor pierde experţi pe legislaţia fiscală

Autor: Razvan Voican

11.11.2010, 19:46 16

Potrivit unor surse de pe piaţă, Doroş aprimit o ofertă din partea casei de avocatură Nestor NestorDiculescu Kingston Petersen, fiind unul dintre profesioniştiitineri din minister respectaţi pe piaţă. El avea înresponsabilitate modificările din Codul fiscal referitoare laimpozitul pe venit, pe profit şi la impozitele locale. Surselecitate afirmă că şi Livia Bădescu, directoare la legislaţie îndomeniul accizelor, ar putea pleca din minister, dar şi alţiangajaţi nemulţumiţi de reducerea salariilor. Fostul secretar destat Nazare nu are încă înlocuitor, Ministerul Finanţelor lucrândcu numai doi demnitari de acest rang, Gheorghe Gherghina,responsabil cu bugetul, şi Bogdan Drăgoi, şeful Trezoreriei. Nazarefu sese însărcinat cu politica fiscală de către fostul ministruSebastian Vlădescu, după eliminarea postului Graţielei Iordache. Laînceputul acestei luni, el a plecat la Transporturi.

Unul dintre marile proiecte restante aleFinanţelor pe zona de legislaţie fiscală este republicarea Coduluifiscal şi a Codului de procedură fiscală, modificate în repetaterânduri în ultimii doi ani şi ca atare foarte dificil de utilizatdin cauza renumerotărilor de articole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO