Mediafax.biz Exclusiv

Mitrache, Bank Leumi: În 2011 ne vom îndrepta atenţia spre servicii medicale, industria IT, echipamente electrice şi utilităţi

14.01.2011, 13:03 23

După doi aniîn care stocul finanţărilor pentru sectorul privat ascăzut în termeni reali, bancherii vorbesc în premieră la unisondespre o creştere a creditării. Primele firme luate în vizor suntexportatorii, cei care accesează fonduri UE sau companiile dinenergie.

"Domeniile de activitate care ar putea înregistra în 2011creşteri şi înspre care ne vom îndrepta atenţia sunt serviciilemedicale, industria IT, echipamente electrice şi utilităţi", a spusMitrache.

BankLeumi este o bancă de talie mică pe plan local, deţinută însă decel mai mare grup financiar israelian.

Anulacesta banca se uită în special la firmele mici şi mijlocii cuafaceri de cel puţin jumătate de milion de euro şi care au nevoi definanţare de cel puţin 100.000 de euro.

Jucătorii de talie mai mică de pe piaţa bancară caută înprezent nişe mai specializate pentru a găsi firme pe care să lefinanţeze, cu un risc acceptabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO