Mediafax.biz Exclusiv

Nicu, BRD Asset Management: Mă aştept ca în lunile următoare cele mai mari intrări nete să fie raportate tot de fondurile monetare şi de obligaţiuni

Autor: Roxana Pricop

12.03.2012, 13:11 128

"Investitorii sunt precauţi şi preferă ca şi în anii trecuţi fondurile cu risc şi în anii trecuţi fondurile cu risc scăzut. Mă aştept ca şi în lunile următoare cele mai mari intrări nete să fie raportate tot de fondurile monetare şi de obligaţiuni", a spus el.

Directorul BRD AM comentează că, deşi bursa a înregistrat creşteri puternice în acest început de an, investitorii nu reacţionează imediat la randamentele aduse de acţiuni, ci aşteaptă să vadă o consolidare a creşterii pe un interval mai lung de timp.

BRD Asset Management are în gestiune active de 657 milioane de lei.

În luna februarie valoarea totală a sumelor atrase de cele peste 60 de fonduri mutuale locale a fost de 170,8 milioane de lei, iar în ianuarie intrările nete totale au fost de 100 milioane de lei.

Evoluţia vine după ce în ultimele trei luni din 2011 retragerile din fondurile mutuale au fost mai mari decât intrările, astfel că soldul investiţiilor nete a fost negativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO