Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul de uşi de garaj MCA este cu ochii pe export: pieţele arabe sunt următoarea ţintă

Producătorul de uşi de garaj MCA este cu ochii pe export: pieţele arabe sunt următoarea ţintă

Autor: Andreea Neferu

25.09.2011, 19:10 146

"Nivelul de cerere şi de preţ de pe aceste pieţe (arabe- n. red.) este similar celui din România anului 1993", a declarat Ciprian Oprea, acţionar majoritar şi directorul general al Milca SRL, compania cea mai importantă din grupul MCA.

Vânzările grupului au crescut în primul semestru cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 4 milioane de euro, iar Oprea estimează pentru anul 2011 afaceri consolidate de 10 milioane de euro.

Aproape o treime din business ar urma să fie generat de exporturi, iar compania Milca ar urma să aducă venituri de circa 7 milioane de euro.

În prezent, Milca exportă uşi de garaj şi rulouri termice în Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria, ţările ex-iugoslave, dar şi pe pieţe din vestul Europei precum Italia, Belgia, Franţa şi Austria.

Principalele linii de business ale grupului sunt uşile de garaj secţionale, rulourile termice pentru ferestre, dar şi sistemele de automatizare a porţilor. Uşile secţionale rezidenţiale şi industriale generează circa 55-60% din businessul MCA.

Oprea preconizează că piaţa locală de profil va atinge 16.000 de unităţi în 2011, în creştere cu 7,5% faţă de anul trecut. Din punctul de vedere al valorii însă piaţa se va menţine la nivelul din 2010, de 12 milioane de euro.

Pe de altă parte, piaţa de rulouri termice pentru ferestre se va ridica la 80.000 de unităţi anul acesta, echi valentul a aproximativ 10,7 milioane de euro.

O statistică citată de Oprea arată că în România mai puţin de 2% din ferestre au rulouri, în timp ce în Germania ponderea depăşeşte jumătate.

Grupul are o unitate de producţie la Jilava, judeţul Ilfov, cu capacităţi de producţie anuală de 10.000 de uşi de garaj şi 15.000 de rulouri termice pentru ferestre.

"Acum lucrăm la capacitate de 70% la uşi şi de 80% la rulouri", a spus Oprea. Unitatea de producţie se întinde în prezent pe circa 3.500 de metri pătraţi, însă ar urma să fie extinsă cu circa 2.000 de metri pătraţi la începutul lui 2012, în urma unei investiţii de aproximativ un milion de euro.

Compania are în prezent 90 de angajaţi şi circa 100 de dealeri pe segmentul de uşi de garaj şi 700 pe segmentul de rulouri termice pentru ferestre.

Din grupul MCA, controlat de trei persoane fizice (Ciprian Oprea, Raluca Oprea şi Valentin Cuca), fac parte compania Milca, precum şi alte firme deţinute de respectivii investitori, cu activităţi conexe de servicii sau distribuţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO