Mediafax.biz Exclusiv

Şeful diviziei corporate a Citibank părăseşte banca după 15 ani

Şeful diviziei corporate a Citibank părăseşte banca după 15 ani

Autor: Razvan Voican

20.12.2011, 19:19 729

"Este o schimbare de carieră după foarte mulţi ani petrecuţi la Citi. A fost o decizie de despărţire luată de comun acord", a confirmat informaţia Bădălicescu.

La intrarea în bancă el a început ca relationship manager pe guvern şi bănci, iar în 2007 avansase până la nivelul de director general adjunct pe corporate.

Responsabilităţile sale de şef pe corporate ar urma să fie preluate - cel puţin pentru o perioadă - de către directorul general al băncii Tibor Pandi, 42 de ani, care a fost instalat la conducerea sucursalei locale a Citibank Irlanda în primăvara lui 2010. Bădălicescu spune că va continua să activeze în zona bancară.

Chiar dacă în ultimii ani a construit şi un segment de servicii pentru clienţi persoane fizice, Citi a rămas în România fundamental o bancă pentru companii, în special multinaţionale şi companii locale mari. Şi cum această categorie de clienţi a rezistat cel mai bine la perioada de criză şi recesiune prelungită, Citibank a continuat să înregistreze rezultate care o poziţionează în topul celor mai profitabile bănci de pe piaţă.

După nouă luni din 2011 era pe locul cinci, cu un profit net în RAS de aproape 87 mil. lei cu care bănci de talie mult mai mare nu se pot lăuda.

La nivel de active Citi rezistă pe locul 15, conservându-şi în anii de criză o cotă de piaţă de 1,4%, deşi toate băncile au căutat să vâneze marii clienţi corporate, cu poziţii robuste care le-au permis să traverseze criza fără probleme majore, ba chiar să-şi întărească poziţiile prin dispariţia unor competitori mai mici. Şi astfel a apărut un adevărat război al preţurilor la finanţările corporate. Cu toate acestea, în multe cazuri relaţiile client-bancă la nivel de grupuri internaţionale, precum şi calitatea serviciilor reprezintă elemente mai puternice.

Bădălicescu a gestionat un portofoliu în jur de 150 de clienţi multinaţionale şi companii locale cu cifre de afaceri anuale de peste 50 mil. dolari.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO