Mediafax.biz Exclusiv

Şeful finanţelor Interbrands lasă distribuţia de ţigări pentru medicamente

Şeful finanţelor Interbrands lasă distribuţia de ţigări pentru medicamente

Autor: Adelina Mihai

29.05.2011, 18:54 844

Trasnea s-a angajat în cadrulInterbrands, distribuitorul ţigărilorKent(produse de British American Tobacco,cel mai mare jucător de pe piaţa locală de ţigarete) încă din 2002,unde prima poziţie deţinută a fost cea de chiefaccountant.

Din 2005, el a fost promovat ca Chief Financial Controller,poziţie deţinută până în luna mai a acestui an.

Absolvent al Facultăţii de Finanţe- Bănci din cadrul Academieide Studii Economice, Trasnea a urmat şi cursurile unui program deACCA, una dintre cele mai prestigioase calificări din domeniulfinanciar-contabil. Anterior, el a lucrat tot în domeniulcontabilităţii, în cadrul distribuitorului alimentar OverseasGrup.

"Decizia de a schimba domeniul de activitate după opt ani are camotivaţie faptul că văd o perspectivă mai mare şi cu totul alteprovocări în distribuţia de medicamente decât în cea din FMCG(bunuri de larg consum - n. red.). În plus, Farmexpert este ocompanie care a avut o evoluţie spectaculoasă în ultima perioadă,în care am încredere pentru că am mai colaborat în urmă cu multtimp", a spus Trasnea, care a controlat finanţele Interbrands, undistribuitor care intermediază vânzări anuale de peste un miliardde euro.

Farmexpert, numărul doi în distribuţia de medicamente dupăMediplus, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 385 de milioanede euro, în creştere cu peste 45% faţă de anul anterior.Reprezentanţii companiei au spus că planurile includ o creştere acifrei de afaceri până la 400 de milioane de euro în acestan.

Farmexpert este condusă în prezent de doi manageri: IulianTrandafir, care ocupă funcţia de director executiv, şi EugenBanciu, fondator şi director general (care deţine 40% din acţiunilecompaniei).

Trandafir a revenit la conducerea Farmexpert în februarie 2011(poziţie pe care a mai ocupat-o din 1997 până în ianuarie 2008),preluând atribuţiile lui Octavian Iacob, fostul director executival companiei, şi ale lui Cezar Zaharia, director executivresponsabil cu segmentul financiar, legal, IT şi vânzările cătrekey accounts (magazine mari), care au plecat din companie în lunafebruarie.

Până la găsirea lui Trasnea însă, Banciu s-a ocupat deatribuţiile funcţiei de director financiar.

Înoctombrie anul trecut, grupul german ANZAG (Andreae-Noris Zahn),care controlează Farmexpert, a fost preluat de către AllianceBoots, cu activităţi atât în industria de medicamente, cât şi încea a produselor de frumuseţe, deţinut la rândul său de fondul deinvestiţii KKR.

Astfel, distribuitorul român a intrat în portofoliul unuiadintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, recunoscut şidrept unul dintre cele mai agresive, care exercită o presiuneextrem de mare pe companiile din portofoliu pentru maximizareainvestiţiei.

Pepiaţa de medicamente, care are o valoare de 2,2 miliarde de euro,concurenţii Farmexpert sunt Mediplus (parte a grupului A&DPharma), Fildas, Europharm, Polisano, ADM Farm, Ropharma şiPharmaFarm

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO