Mediafax.biz Exclusiv

Şi cele mai scumpe modele Audi au piese fabricate la Ghimbav, în judeţul Braşov

Şi cele mai scumpe modele Audi au piese fabricate la Ghimbav, în judeţul Braşov

Autor: Laurentiu Cotu

18.11.2011, 13:16 489

Compania derulează în prezent o investiţie de circa 5 mil. euro în vederea creşterii cu 30% a capacităţii de producţie în fabrica din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov. Conducerea Preh România spune că până în prezent proiectul a fost finalizat în proporţie de 90%.

Investiţia derulată de Preh România prevede extinderea suprafeţei fabricii şi a capacităţii de producţie, precum şi achiziţia unor noi utilaje. Capacitatea anuală de producţie a ajuns la 3 milioane de piese anual.

"Sperăm să finalizăm investiţia în acest an. Ca urmare a proiectului de creştere a capacităţii de producţie cu 30%, anul viitor vom mai angaja 150 de oameni. În acest an au fost recrutate peste 100 de persoane, astfel că în prezent avem 340 de angajaţi", a declarat pentru ZF Transilvania Mihaela Forgaciu, director general al Preh România, care a lucrat timp de 14 ani în cadrul Draxlmaier România.

Circa 30% din cifra de afaceri a companiei se realizează din livrarea butoanelor multifuncţionale către Takata-Petri, produse care sunt montate în volanele fabricate de această companie în Arad.

Principalul client al Preh România este grupul Volkswagen - Audi, compania producând sisteme electronice de comandă, de acţionare şi control pentru aproape toate clasele de autoturisme, începând cu VW Polo (care costă în jur de 12.000 euro) până la Audi A8 (model care costă de la 80.000 de euro la 160.000 de euro). Începând cu acest an, Preh România a devenit furnizor BMW, pentru seriile X1, X3, X5, precum şi pentru seria 6 Cabrio.

Compania Preh România a fost înfiinţată în anul 2008 la Braşov, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule.

Preh România îşi desfăşoară activitatea în parcul industrial Braşov, unde produce sisteme de comandă, de acţionare şi control pentru autovehicule. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 24 mil. euro, cu 30% mai mare decât cea planificată, ca urmare a evoluţiei pozitive pe piaţa auto a grupului Volkswagen-Audi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO