Mediafax.biz Exclusiv

SoftVision, Cluj: Vrem să depăşim anul viitor pragul de 600 de angajaţi

Autor: Laurentiu Cotu

23.12.2010, 18:44 118

În prezent compania are 450 de angajaţ i însediile din Cluj-Napoca şi Baia Mare, dar şi în biroul din SanJose, California.

"Cei mai vizibili indicatori ai evoluţieiSoftVision din acest an sunt, pe de o parte creşterea numărului deangajaţi cu peste 30% faţă de 2009, precum şi deschiderea unui nousediu în Cluj-Napoca. În prezent dispunem de trei locaţii înCluj-Napoca, astfel că planurile pentru anul viitor sunt de adepăşi pragul de 600 de angajaţi şi de a deschide noi sedii atât înţară, cât şi în afara ei", a declarat pentru ZF Transilvania GeorgeStan, director în cadrul companiei SoftVision.

Reprezentanţii firmei clujene nu au oferitinformaţii suplimentare despre locaţiile unde urmează să fiedeschise noi sedii, spunând că încă analizeazăpiaţa.

Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţ e,SoftVision a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 4,3milioane de euro, conducerea companiei nefăcând publice rezultateleobţinute în acest an.

"În ciuda contextului economic dificil, înacest an am crescut numărul de clienţi şi am diversificatproiectele venite din partea partenerilor noştri de afaceri. ÎnRomânia forţa de muncă este bine pregătită, fapt ce determint totmai multe companii din SUA sau Europa să-şi externalizezeserviciile pe partea de software development", a spus Stan.SoftVision operează pe piaţa locală de software outsourcing depeste 12 ani. Compania dezvoltă proiecte atât pentru firme mari depe piaţa internaţională, cât şi pentru companii mijlocii şi micisau start-up-uri din zona Sillicon Valey, Coasta de Est a StatelorUnite ale Americii şi din Europa.

Compania clujeană este specializată înfurnizarea unor servicii de programare, dezvoltare de aplicaţii şiproduse software, testare, asigurarea calităţii şi suport, îndomenii precum telecomunicaţii, retail, media, financiar, auto,social networking&sharing, medical.

Aplicaţiile SoftVision sunt dezvoltate înlimbajele de programere iOS Development, Android, Java,.NET/Windows, Web, Database, compania realizând peste 30 deaplicaţii pentru telefoanele Apple iPhone şi tabletele PCiPad.

"IT-ul este unul dintre puţinele domenii careau continuat să crească în 2010, acest aspect fiind vizibil maiales în evoluţia companiilor locale din domeniu cu un portofoliuextins de clienţi, majoritatea din SUA. Firmele americane au trecutmai repede prin criza economică şi deja se află în etapa deredresare. Ne aşteptăm ca şi în 2011 trendul să fie ascendent, iarnumărul de clienţi să crească mai mult decât în 2010", a precizatGeorge Stan.

Potrivit reprezentanţilor companiei, piaţaclujeană de IT este avantajată de existenţ a celor douăuniversităţi, Babeş-Bolyai şi Universitatea Tehnică, care formeazăanual sute de specialişti în domeniultehnic.

SoftVision investeşte în formarea angajaţilorproprii prin programe de training intern, compania dispunând de undepartament dedicat de Research, Development & Training care seocupă de specializarea şi pregătirea forţei demuncă.

Conducerea companiei spune că angajaţ iiSoftVision beneficiază de o masă zilnică la birou, consultaţiimedicale gratuite, activităţi sportive precum fitness şi aerobic,fotbal, înot, facilităţi legate de un sistem de pensii private,facilităţi de creditare, precum şi participarea la workshop-uri,training- uri sau conferinţe. "Zona Clujului devine treptat unnucleu pentru companiile de software outsourcing, atrăgând tot maimulţi specialişti din oraşele învecinate acestei regiuni. Se simt oefervescenţă şi un dinamism pe segmentul local de IT cu implicaţ iipozitive precum calitatea serviciilor, profit mai mare, angajaţimai bine pregătiţi, proiecte diverse", a mai spusStan.

SoftVision a fost înfiinţată la Cluj-Napoca înanul 1998 ca furnizor de software outsourcing, compania ajungând înmomentul de faţă la peste 450 de angajaţi. Firma este controlată deacţionari români şi deţine trei birouri în Cluj-Napoca, un sediu înBaia Mare şi unul în SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO