Mediafax.biz Exclusiv

Spiritul OUG 50 este remarcabil, dar procesul de implementare a legislaţiei a făcut ca multe beneficii să se piardă, spune şeful Raiffeisen Bank

20.01.2011, 15:21 18

El mizeazăcă anul acesta va reuşi să obţinăcreşteri de sold atâtla sumele împrumutate, cât şi la depozitele atrase de la clienţi,dar spune că totul depinde de cum va evolua economia, cât şi destabilitatea legislativă.

"Un element important va fi însăstabilitatea cadrului legislativ. Am avut cu toţii în 2010experienţa cu implementarea OUG 50 şi ea e departe de a se fiîncheiat. Spiritul acestei ordonanţe este absolut remarcabil -transparenţă în relaţia client-bancă - însă din păcate întregulproces de creare şi implementare a cadrului legislativ a făcut camulte dintre beneficii să se piardă.", a spus van Groningen.

Legea de aprobare a OUG 50 a fostadoptată de Parlament în luna decembrie, fiind declaratăconstituţională de către Curtea Constituþională şi promulgată depreşedinte pe 28 decembrie. Ordonanţa a fost însă adoptată cumodificări faţă de formula promovată chiar de Guvern, parlamentariiputerii renunţând la aplicarea reglementărilor şi pentru crediteleîn derulare.

Bancherii s-au plâns în repetaterânduri că în cea mai mare parte a timpului consilierii declientelă s-au ocupat în 2010 cu explicarea modificărilor şisemnarea actelor, ori după caz de colectarea plângerilor de laclienţii existenţi, în loc să vândă credite noi.

La sfârşitul lunii septembrie,Raiffeisen ocupa locul şapte în topul băncilor locale, cu active de19,2 miliarde de lei (4,5 mld. euro).Banca are un portofoliu de circa două milioane declienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO