Mediafax.biz Exclusiv

Strabag: Licitaţiile organizate de statul român presupun mult mai multă birocraţie decât în Vest şi mult mai multe posibilităţi de a depune contestaţii

Autor: Andreea Neferu

08.04.2011, 13:14 19

"Investiţiile îninfrastructură au fost cea mai bună decizie pe care un guvern oputea lua. Existenţa unei infrastructuri dezvoltate este strânslegată de apariţia unor potenţiali investitori străini, care săaducă mai mulţi bani în economie. Banii investiţi în infrastructurăvor aduce beneficii nu nu mai generaţiilor actuale, ci şi celorviitoare", a mai spus ea.

Pe dealtă parte, una dintre problemele pe care Strabag le identifică lanivelul pieţei româneşti este complexitatea licitaţiilor organizatede stat.

"Multmai mult formalism (decât în statele vest-europene - n.red.), multmai multe documente de care ai nevoie, mult mai multă birocraţieşi, la final, mult mai multe posibilităţi de a depune contestaţii",crede Rys.

Grupuleste prezent în România, în sectorul construcţiilor, prinintermediul companiilor Strabag SRL, Strabag AG, Drumco Timişoara,ARL Cluj şi al producătorilor de materiale de construcţii CarbBraşov şi Grandemar Cluj.

Deasemenea, Strabag controlează şi cel mai mare hotel de cinci stele,JW Marriott din Bucureşti. Hotelul, care face parte din lanţulamerican Marriott International, este controlat de SocietateaCompaniilor Hoteliere Grand, în cadrul căreia Strabag deţinepachetul majoritar de acţiuni.

Planurile pentru acest an prevăd investiţii decel puţin 15 milioane de euro, bani ce vor fidirecţionaţi către două noi instalaţii de producţie de asfalt,renovări şi construcţii de clădiri administrative, precum şiechipamente noi pentru şantiere, a mai spus Rys.

Grupulaustriac a câştigat anul trecut cele mai mari două contracte deşosele atribuite de statul român, cu o valoare cumulată de 270 mil.euro (fără TVA), şi-a bugetat în acest an afaceri în creştere cu70%, până la 280 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO