Mediafax.biz Exclusiv

Şucu, Class Living: Dacă TVA nu va fi redusă, este posibil ca România să intre într-o criză alimentară

Autor: Adelina Mihai

24.05.2011, 13:15 178

"Taxelefoarte mari nu au făcut decât să demotiveze producţia internă", aspus ea.

Şucu este de părere că, dacă TVA nu se va reduce, esteposibil să intrăm într-o criză alimentară deoarece consumatorulfinal nu-şi va mai permite să consume.Pentru ca o economie să crească, trebuie să crească şiconsumul", spune proprietara Class Living.

În plus, Şucu subliniază că impredictibilitatea legislativăşi fiscală din ultimii 2-3 ani, aparte de criza financiară, a ţinutdeparte investitorii străini.

În ceea ce priveşte intenţia guvernului de a selectamanagement privat la companiile de stat, femeia de afaceri crede căeste nevoie de oameni care să ştie cum se dezvoltă un business,care au fost implicaţi în afaceri şi care să creeze strategii deinvestiţii, generatoare de noi locuri de muncă.

Camelia Şucu, una dintre cele mai bogate femei de afacerilocale, cunoscută mai ales prin prisma businessului din industriamobilei de lux Class Living, vrea să se "reinventeze" şi să înceapăo afacere de la zero în agricultură.

Şucu vrea să dezvolte un proiect de tip greenfield princare să construiască trei ferme de vaci în judeţele Arad şi Alba,unde va achiziţiona sau va lua în arendă terenuri În anul 2009,businessul din industria mobilei de lux controlat de Camelia Şucu arulat afaceri de circa 3 milioane de euro şi a avut pierderi de 2,6milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO