Mediafax.biz Exclusiv

Sucurile Agrana fuzionează cu cele ale Raiffeisen. Fabrica de la Vaslui, parte din tranzacţie

Sucurile Agrana fuzionează cu cele ale Raiffeisen. Fabrica de la Vaslui, parte din tranzacţie

Autor: Ioana David

07.03.2011, 19:38 201

"Ne aşteptăm ca tranzacţia, care aşteaptăacordul autorităţilor antitrust, să fie finalizată în primajumătate a lunii august", au spus reprezentanţ ii Agrana pentru ZF.Numele companiei active pe piaţa locală rămâne Agrana Juice RomâniaVaslui.

Austriecii de la Agrana Juice Holding deţin 12unităţi de producţie la nivel internaţ ional, dintre care una înRomânia, de unde livrează 90% din producţia de concentrat laexport.

Compania se axează pe producţia de concentratdin mere pe care o livrează altor îmbu teliatori, brandul Agrananefiind prezent pe rafturile magazinelor. Destinaţiile de exportsunt state precum Ungaria sau Germania.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului,Agrana Juice România Vaslui a înregistrat în 2009 o cifră deafaceri de 5,1 mil. lei (1,2 mil. euro) şi pierderi de 0,3 mil. lei(0,07 mil. euro). Reprezentanţii companiei au spus că în ianuarie2011 firma avea 28 de angajaţi şi că anual se procesează până la30.000 de tone de mere.

De cealaltă parte, Raiffeisen Ware Austria,companie activă pe piaţa produselor agricole, a materialelor deconstrcuţii şi a produselor pentru casă, participă la aceastăfuziune prin intermediul diviziei care poartă numele de YbbstalerFruit Austria. Valoarea deal-ului nu a fost făcută publică, însăcele două companii au precizat că noua entitate va genera unbusiness anual de aproximativ 250 mil.euro.

Agrana este cel mai mare producător de zahărdin România. Producătorul de zahăr a avut în 2009 afaceri de 144,4mil. euro, în creştere cu 1,6% în lei şi în scădere cu peste 11% îneuro. În acelaşi timp, Agrana a raportat o pierdere netă de 1,7mil. lei (circa 400.000 euro), faţă de un profit de 15,7 mil. lei(4,2 mil. euro) cu un an în urmă, potrivit datelorcompaniei.

Raiffeisen deţine indirect 37,75% dinacţiunile companiei austriece, prin intermediul firmei Z&SZucker und Stärke Holding AG, conform datelor prezentate.Raiffeisen este vizibilă în principal prin businessul din sectorulfinanciar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO