Mediafax.biz Exclusiv

ThyssenKrupp estimează pentru acest an afaceri de aproximativ 200 mil. euro în România, în stagnare

Autor: Ioan Dornescu

25.05.2011, 16:59 209

"Ne-am menţionat constant, în ultimii ani, la un volum alafacerilor de aproximativ 200 de milioane de euro, dar considerămcă potenţialul României este mult mai ridicat", a declarat pentruMEDIAFAX Adrian Marinescu, reprezentantul grupului german pentruRomânia.

ThyssenKrupp este prezent în România atât prin companii proprii,cât şi prin diverse parteneriate încheiate cu jucători locali,activitatea fiind defalcată în cinci sectoare, respectiv producţie,servicii industriale, achiziţii, distribuţie şi proiectare.

Pe segmentul producţiei, grupul german activează în România princompania Thyssenkrupp Bilstein Compa, care produce la Sibiuamortizoare pentru industria auto, printre clienţi fiind mărcileMercedes, Jaguar, BMW sau Smart. Firma este controlată deThyssenKrupp, iar acţionarul minoritar este Compa Sibiu (CMP).

Marinescu a precizat că firma activă pe segmentul serviciilor,DSU România, va fi închisă, în condiţiile finalizării contractuluide procesare a zgurii încheiat cu ArcelorMittal Galaţi. El aadăugat că această activitate nu a fost "extrem de profitabilă"pentru ThyssenKrupp.

Grupul german activează în domeniul distribuţiei prin companiileThyssekKrupp Materials România, distribuitor de produse metalurgicepentru consumatorii industriali şi companiile de construcţii,furnizorul de ascensoare ThyssenKrupp Elevator România şiThyssenKrupp Sisteme pentru Construcţii, care comercializează,printre altele, panouri sandwich, tablă cutată şi învelitori.ThyssekKrupp Materials România are depozite la Cluj, Timişoara şiBucureşti, în spaţii închiriate, şi intenţionează să-şi extindă înacest an operaţiunile şi în zona Moldovei, potrivit surseicitate.

Pe partea de proiectare, grupul oferă soluţii de inginerie îndomeniul ascensoarelor, iar prin segmentul de achiziţiiThyssenKrupp vizează încheierea de parteneriate cu firme româneştipentru producţia de componente şi utilaje, necesare companiilor dinconcern. Printre partenerii ThyssenKrupp se numără Griro, DoosanIMGB sau Comelf (CMF).

Grupul german are parteneriate cu firme din România şi pentrufurnizarea de soluţii în domeniul infrastructurii sau feroviar.

Marinescu a afirmat că ThyssenKrupp nu intenţionează în prezentsă deruleze în România investiţii noi în producţie, dar esteimplicat în discuţii pentru preluarea de jucători.

Întrebat cum estimează evoluţia din acest an a sectorului deconstrucţii, prioritar pentru operaţiunile grupului, Marinescu arăspuns că piaţa este într-o uşoară revenire.

"Piaţa va fi pe plus în 2011 faţă de anul trecut, susţinută desegmentul lucrărilor de infrastructură", a afirmat el.

Reprezentantul ThyssenKrupp a adăugat că principala măsură pecare ar trebui să o aplice autorităţile pentru susţinerea pieţeieste plata datoriilor către constructori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO