Mediafax.biz Exclusiv

ThyssenKrupp va livra scările,trotuarele rulante şi lifturile la pasajul Basarab pentru 2,5 mil.euro

Autor: Ioan Dornescu

09.03.2011, 15:33 40

"Contractul a fost semnat în ianuarie şi trebuie să sefinalizeze în vară", a declarat pentru MEDIAFAX directorul generalal ThyssenKrupp Elevator România, Cristian Bourceanu.

El a precizat că acordul a fost încheiat cu asocierea FCC(Spania)-Astaldi (Italia), contractorul general al proiectului derealizare a pasajului.

Contractul prevede livrarea a patru scări rulante si a patruascensoare pentru accesul la staţia multimodală de pe podulhobanat, dar şi a şase trotuare rulante, care vor face legăturaîntre peronul Gării de Nord şi baza scărilor rulante.

Pasajul Basarab va realiza legătura rutieră şi de tramvai întreBulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - PodulGrozăveşti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţiatramvaielor), respectiv Şoseaua Grozăveşti, întregindu-se astfelinelul principal de circulaţie al Municipiului Bucuresti în parteade nord-vest. Proiectul cuprinde două traversări majore deobstacole, a râului Dâmboviţa peste podul existent lărgit şi a căiiferate în zona Gării de Nord.

ThyssenKrupp Elevator a livrat şi a instalat 13 ascensoare, 18scări rulante şi 4 trotuare mobile la aeroportul Henri CoandăBucureşti, care vor fi puse în folosinţă odată cu inaugurareanoului terminal.

Alt contract important pentru ThyssenKrupp, semnat anul trecut,implică livrarea de scări rulante şi ascensoare pentru centrulcomercial de pe platforma pieţei Obor.

Primul contract al ThyssenKrupp Elevator România a fost încheiatacum patru ani şi a vizat inslatarea a patru ascensoare pentruclădirea Premium Plaza din Capitală.

Printre proiectele de referinţă ale companiei se numără centrulcomercial Sun Plaza, clădirea de birouri Sun Plaza Offices, IuliusMall Suceava, complexul rezidenţial Silver Mountain din PoianaBraşov, centrul comercial Oradea Plaza, spitalul Sanador sauînlocuirea ascensoarelor de la hotelul Intercontinental. "LaIntercontinental au fost instalate ascensoare de mare viteză, lapatru metri/ secundă, acesta fiind unul dintre cele mai importanteproiecte de modernizare de ascensoare în România", a afirmatBourceanu.

În acest an, firma a încheiat contracte pentru un spital MedLifeşi o fabrică INA Schaeffler din Braşov, precum şi pentru douăansambluri rezidenţiale din Arad şi Oradea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO