Mediafax.biz Exclusiv

Un furnizor al Audi investeşte 5,5 mil. € în extinderea producţiei

Autor: Laurentiu Cotu

14.07.2011, 18:14 223

Compania ainvestit deja la începutul anului 2,5 mil. euro în extindereacapacităţilor de producţie, prin achiziţionarea unei linii modernede vopsire automată şi a unor linii automatizate de montaj.Totodată, suprafaţa deproducţie a fost extinsă cu 2.000 mp, ajungându-se în prezent la8.300 mp de spaţiu de producţie.

Dacă la finele anului2010 fabrica Preh din Braşov avea o capacitate de producţie de 1,5mil. piese anual, în prezent capacitatea a crescut la 3 mil. piese.Compania intenţionează ca până la finele acestui an să maiinvestească 3 mil. euro, în special pentru noi linii de montaj,extinderea liniei de vopsitorie, instalaţii de gravare cu laser şiîn maşini de injectare mase plastice.

"Implementarea de noi tehnologii defabricaţie-vopsitorie a dus la creşterea gradului de prelucrare acomponentelor în fluxul de producţie. În prezent, 30% din cifranoastră de afaceri se realizează în România, prin livrareabutoanelor multifuncţionale către compania Takata-Petri, produsecare sunt montate în volanele fabricate de această firmă în Arad",a declarat pentru ZF Transilvania Mihaela Forgaciu, directorgeneral Preh România, care a lucrat timp de 14 ani în cadrulDraxlmaier România.

Preh România a realizat anultrecut o cifră de afaceri de 24 mil. euro, cu 30% mai mare decâtcea planificată, potrivit reprezentanţilor companiei.

Conducerea companiei din Braşovspune că vânzările din 2010 au fost influenţate de evoluţiapozitivă pe piaţa auto a grupului Volkswagen-Audi, principalulclient final al germanilor de la Preh.

"Ieşirea din criză s-a realizatfoarte rapid anul trecut. Cerinţele pe piaţa auto din acest an sedovedesc mai ridicate decât estimările de la finele lui 2010, maiales în rândul clienţilor noştri, producătorii auto germani", aspus Forgaciu.

Principalul client al companieieste grupul Volkswagen- Audi, Preh producând sisteme de comandă, deacţionare şi control pentru aproape toate clasele de autoturisme,începând cu VW Polo până la Audi A8. Începând cu acest an, PrehRomânia este furnizor al BMW pentru seriile X1, X3, X5, precum şipentru seria 6 cabrio.

Preh România, companie înfiinţatăîn 2008, îşi desfăşoară activitatea în parcul industrial Braşov,unde produce sisteme de comandă, de acţionare şi control pentruautovehicule.

Grupul german Preh, cu afaceri de350 mil. euro şi 2.500 de angajaţi, este deţinut în proporţie de74,9% de Joyson Holding China şi 25,1% de Deutsche Beteiligung AG,un fond de investiţii german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO