Mediafax.biz Exclusiv

Un furnizor al Volkswagen şi Audi angajează 120 de oameni la fabrica din Ghimbav

Autor: Laurentiu Cotu

02.02.2012, 18:13 469

Compania şi-a planificat pentru 2012 o creştere a numărului de angajaţi cu încă 120 de persoane, în condiţiile în care anul trecut au fost recrutaţi pentru fabrica din Ghimbav circa 200 de oameni. La finalul anului 2011, Preh România număra 425 de angajaţi.

"Planurile de extindere şi creştere a capacităţilor de producţie se reflectă şi în continuarea recrutărilor. Intenţionăm să angajăm în acest an încă 120 de oameni, muncitori calificaţi în meseriile de montator electromecanic, operator maşini de injectare mase plastice şi vopsitori-lăcuitori", a declarat pentru ZF Transilvania Mihaela Forgaciu, director general al Preh România.

Totodată, conducerea companiei spune că va angaja în acest an şi ingineri cu experienţă în domeniile electrotehnică, electromecanică şi automatizări industriale. Preh România a înfiinţat o echipă de dezvoltare software, care participă la realizarea noilor produse ale companiei. În prezent, capacitatea de producţie a companiei a crescut la 3 milioane de piese anual, dubu faţă de 2010, când la Ghimbav se produceau 1,5 milioane de unităţi.

Clienţii finali ai Preh România sunt producătorii auto BMW, Volkswagen, Audi sau Daimler. Componentele fabricate la Ghimbav se regăsesc în toate clasele acestor producători auto, de la cele de serie până la cele exclusiviste, potrivit reprezentanţilor Preh România.

Ce componente sunt produse la fabrica din Ghimbav

"De exemplu, sistemele de control al climei, elementul de comandă al consolei centrale (iDrive), comutatoarele multifuncţionale pentru volan sau comutatoarele pentru lumini sunt câteva dintre produsele fabricate pentru BMW, Volkswagen, Audi sau Daimler", a spus Forgaciu.

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 50 mil. euro, dublă faţă de anul precedent şi cu 20% mai mare faţă de estimările companiei din 2011.

Creşterea afacerilor Preh România în 2011 s-a datorat faptului că toţi clienţii companiei au suplimentat comenzile, conform reprezentanţilor producătorului de componente auto din Ghimbav. Pentru acest an, Preh România mizează pe afaceri totale de 70 mil. euro, susţinute de contractele existente.

Conducerea companiei spune că piaţa componentelor auto a crescut anul trecut, revenindu-se încet la valorile de dinaintea crizei. Potrivit conducerii Preh România, în acest an piaţa va evolua pe un trend ascendent, însă mai moderat decât în 2011.

"Creşterea pieţei în 2011 a fost frânată de subfurnizori, care au revenit mai încet la capacităţile cerute de aceasta. Un alt eveniment care a pus la încercare industria auto a fost cutremurul din Japonia, care a afectat foarte mulţi producători de componente electronice", a precizat directorul general al Preh România.

Investiţii de 6 mil. euro în creşterea producţiei

Compania a investit anul trecut circa 6 mil. euro în utilaje şi echipamente necesare creşterii capacităţii de producţie, astfel că a fost pusă în funcţiune o linie automatizată de lăcuire.

În 2011, suprafaţă fabricii Preh din judeţulBraşova fost extinsă cu 2.000 mp, ajungându-se în prezent la 8.300 mp spaţiu de producţie. Compania Preh România a fost înfiinţată în anul 2008 la Braşov, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule.

Compania face parte din grupul german Preh, acţionarii fiind Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH dinGermaniacu 2% din acţiuni. Grupul german Preh este controlat în proporţie de circa 74,9% de către Joyson Holding China, iar 25,1% din acţiuni aparţin fondului de investiţii german Deutsche Beteiligung AG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO