Opinii

Fini sunt! Într-un final, băncile sunt forţate să majoreze dobânzile şi la depozite

Fini sunt! Într-un final, băncile sunt forţate să...
25.05.2022, 00:21 7629
  • BNR a majorat dobânda de referinţă la 3,75%, de trei ori mai mult decât în urmă cu un an. Dobânda Lombard, la care băncile împrumută bani de la BNR, a crescut la 4,75%.
  • Deşi dobânzile sunt real negative cu mult, deponenţii nu prea au alternative la depozitele bancare.
  • Băncile vor fi nevoite să majoreze mai mult dobânzile la depozite, pentru a nu pierde clienţi şi lichidităţi în favoarea altor bănci.

Inflaţia a fost în aprilie de 13,8%, iar în lunile următoare va creşte la 15%, dacă nu chiar mai mult.

BNR a majorat dobânda de referinţă la 3,75%, de trei ori mai mult decât în urmă cu un an. Dobânda Lombard, la care băncile împrumută bani de la BNR, a crescut la 4,75%.
ROBOR-ul – dobânda de referinţă pentru împrumuturile luate de companii şi pentru o parte din creditele Prima casă – a urcat vineri la 5,71%, plus 90% faţă de începutul anului. Faţă de acum un an, ROBOR-ul a crescut de aproape patru ori. IRCC-ul, noua dobândă de referinţă pentru persoanele fizice, este cotat acum la 1,88%, dar din trimestrul al treilea va creşte la 2,6%, iar din trimestrul al patrulea va urca la 3,5-4%.

Citiţi articolul integral pe www.alephnews.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO