Pensii private

ING a trecut de un milion de clienti la pensiile obligatorii

20.12.2007, 18:45 16

ING a depasit ieri pragul de un milion de clienti pentru fondul sau de pensii private obligatorii (pilonul II), au declarat reprezentantii companiei.
ING Pensii si-a majorat capitalul social cu 91 mil. lei, capitalul total ajungand la 232 mil. lei (circa 66 mil. euro).
ING este liderul pietei de profil, in fata Allianz-Tiriac, cu o luna inainte de finalul campaniei initiale de aderare. Dupa primele trei luni de vanzare, ING raportase oficial 962.000 de clienti, adica o cota de piata de 32,8%. Intre momentul ultimei raportari (luni, 17 decembrie) si ziua de ieri, compania a reusit sa depaseasca pragul de un milion de clienti, fiind astfel primul administrator de pensii obligatorii care isi atinge obiectivul declarat la start. Distanta fata de Allianz-Tiriac, compania de pe locul doi in top, era de peste 205.000 de clienti.
Impreuna, primii doi jucatori controlau dupa primele trei luni de vanzare 58,5% din cei 2,93 milioane de clienti atrasi de cele 18 fonduri de pensii de pe piata.
Campania initiala de aderare la fondurile de pensii obligatorii se incheie pe 17 ianuarie 2008. Ultima raportare a numarului de clienti va avea loc pe 25 ianuarie 2008, apoi va urma loteria pensiilor private (redistribuirea celor care nu au aderat, desi sunt obligati, dar si a celor cu semnaturi multiple).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO