Politică

Armistitiu in alianta, criza in coalitie

03.10.2005, 19:28 13

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, le-a cerut liberalilor sa renunte la animozitatile cu membrii PD si sa gaseasca o cale de intelegere cu acestia.

"Va recomand tuturor membrilor PNL sa lasati animozitatile la o parte si sa gasiti calea de intelegere cu membrii PD", a spus Tariceanu, dupa aproape trei luni de zile in care partenerii din alianta D.A. s-au aflat in conflict deschis, atat in filiale, cat si la centru, din cauza impartirii serviciilor descentralizate, pe de o parte, si a refuzului premierului de a declansa alegerile anticipate, pe de alta parte.

"Atata vreme cat alianta dintre PNL si PD functioneaza, vom avea un mandat de succes. Ne vom putea prezenta in fata alegatorilor. E adevarat, sunt unele semne de intrebare, printre care si acela daca Alianta D.A. va rezista. Sunt unele stangacii facute, pe care trebuie sa ni le asumam", a afirmat Tariceanu. Pe de alta parte, primul-ministru a sustinut ca nici un lider PNL nu se va lasa impresionat de "avansurile" facute de Opozitie.

"PSD este intr-o situatie dificila si lucreaza sa distruga temelia Aliantei. Cred ca suntem destul de inteligenti sa ne dam seama ca e important ca Alianta PNL-PD sa functioneze. Nu ne intereseaza oferta PSD", a spus Tariceanu.

Intentia premierului de a "lipi" alianta coincide insa cu o criza majora declansata intre filialele din Galati ale partidelor din coalitie la guvernare.

Liberalii si democratii din acest judet au anuntat ca rup protocolul incheiat cu Partidul Conservator dupa ce reprezentantii acestui partid au sustinut alegerea in functia de presedinte al Consiliului Judetean a unui membru PSD, in defavoarea unui reprezentant al aliantei. Cazul de la Galati va fi analizat in proxima sedinta a coalitiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO