Politică

Berlusconi scoate bani si din patul lui Obama

08.07.2009, 00:00 16

Au mai ramas doar cateva ore pana cand cei mai importanti lideri ai lumii vor pune piciorul in l'Aquila, localitatea devastata de cutremur in martie, pentru a participa la summit-ul G8, iar premierul italian Silvio Berlusconi, cel mai bogat om din tara sa, se si gandeste cum sa scoata bani din acest eveniment. Pentru ca locuitorii din zona l-au acuzat ca a cheltuit mai multi bani pentru organizarea summit-ului decat pentru reconstructia orasului, Silvio intentioneaza sa vanda paturile din tabara unde vor locui in timpul summit-ului familiile Obama, Sarkozy sau Brown. In scopuri caritabile, evident.

Liderii globali vor fi cazati, asadar, intr-o tabara care sa le asigure protectie in cazul izbucnirii unui nou cutremur, iar fiecare sef de delegatie va avea dreptul la o locuinta temporara cu living, patru dormitoare si doua bai, pentru familia sa si bodyguarzi. Tabara este dotata si cu un spital cu saloane comune, dupa cum se vede in imaginea din stanga. Anturajul fiecarui lider va fi limitat la 25 de persoane, iar stafful va fi cazat in Roma, acolo unde vor fi trimisi si liderii G8, in cazul in care va avea loc un cutremur de peste 4 grade pe scara Richter. Ca o favoare speciala pentru cel despre care a spus ca este un barbat frumos si bronzat, Silvio a pregatit si un cos de baschet in curtea familiei Obama.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO