Politică

Blocati de motiuni

29.09.2005, 19:52 13

Puterea a respins, intr-un dublu efort ieri in Camera Deputatilor si Senat, cele doua motiuni simple ale opozitiei privind inundatiile si nivelul de trai. La Camera, dezbaterea motiunii simple a PSD intitulata "Nepasarea" a fost urmarita de aproximativ 50 de locuitori din comuna Cozmesti, Galati, comuna afectata de inundatiile din vara.

Localnicii din Cozmesti au fost invitati la Bucuresti de deputatul PSD Dan Nica. Reprezentantii opozitiei au vorbit despre situatia rezultata in urma inundatiilor, punand accent pe situatia din aceasta comuna galateana, iar Dan Nica a detaliat situatia din aceasta comuna, aratand ca nu au fost luate masurile necesare, iar locuintele din zona au fost inundate de lacul de acumulare de la Calimanesti. Un discurs vehement la adresa actualilor guvernanti l-a avut Rovana Plumb (PSD) care a laudat guvernarea Nastase. "Guvernarea Nastase v-a dat o masina la cheie, dumneavoastra nu puteti nici macar sa-i puneti benzina", a spus Rovana Plumb, in huiduielile deputatilor puterii. Reprezentantii coalitiei majoritare au respins argumentele opozitiei, precizand ca, de 15 ani, politica autorilor motiunii a fost bazata pe dezbinare. Cezar Preda (PD) a afirmat, referitor la oamenii din Cozmesti prezenti la dezbaterea motiunii, ca in aceasta comuna urmeaza sa aiba loc alegeri partiale, in luna octombrie.

La Senat, motiunea PRM a fost sustinuta puternic de catre senatorii PSD, care au urcat la tribuna cu pachete de malai, orez, zahar si cu o sticla de ulei pentru a sustine tema aflata in dezbatere - "Explozia preturilor". Ovidiu Cretu (PSD) a declarat ca veniturile pe care le obtine majoritatea populatiei sunt "total insuficiente" pentru a-si asigura traiul. In timpul dezbaterilor senatorul PSD Ion Vasile a tinut pe banca o varza si cativa morcovi pe care s-a oferit sa-i dea colegilor din Alianta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO