Politică

Boc: Cei care cred in legi speciale nu au ce cauta in Guvern si trebuie sa demisioneze

Boc: Cei care cred in legi speciale nu au ce cauta in Guvern si trebuie sa demisioneze

Emil Boc: Guvernul nu face un joc dublu. Facem ce face UE, nu inventam apa calda

06.05.2009, 00:00 20

Premierul Emil Boc a sustinut ieri la Ministerul Muncii, unde se discuta legea privind salarizarea unitara a bugetarilor, ca cei care cred in legi speciale nu au ce cauta in Guvern, iar secretarii de stat care au astfel de puncte de vedere sa uite de ele sau sa iasa cu demisia din sala.

"Vreau sa elimin orice indoiala ca in Guvern ar exista un joc dublu. Nu exista niciun dezacord cu privire la faptul ca avem nevoie de o lege unica. Cei care cred in legi speciale nu au ce cauta in Guvernul Romaniei. Secretarii de stat care au astfel de puncte de vedere sa uite de ele sau sa iasa cu demisiile din sala. Vrem o lege europeana", a spus premierul.
Boc a adaugat ca in cursul zilei de luni s-a intalnit, impreuna cu ministrul muncii, cu reprezentantii guvernelor francez si spaniol, care le-au spus ca aceasta problema a legii unice de salarizare este rezolvata de ani de zile la ei. "Ceea ce UE a facut de ani de zile e timpul sa facem si noi", le-a mai spus premierul reprezentantilor sindicatelor si ministerelor.
Emil Boc a mai amintit ca termenul fixat pentru finalizarea proiectului de lege a salarizarii unitare a bugetarilor este 30 iunie si desi este un proces amplu, cei care lucreaza la acest proiect trebuie sa plece de la premisa ca legea se face si nu sa caute solutii cum sa nu se faca. Intrebat ce se intampla cu ministerele care nu au adus propunerile privind grilele de salarizare, premierul a raspuns: "Vor ramane acasa, cu slujba cu tot." Intrebat cum se vor reduce discrepantele intre salariile mici si cele mari in sistemul bugetar in conditiile in care salariile au fost inghetate, premierul a spus ca legea unitara de salarizare va intra in vigoare in 2010.
"Facem ce se face in Uniunea Europeana, nu inventam noi apa calda", a sustinut Boc.
Guvernul a aprobat, in 22 aprilie, principiile generale ale legii privind salarizarea unitara in sistemul bugetar, hotarand ca proiectul de lege sa fie finalizat pana la sfarsitul lunii iunie si sa fie aplicat intr-un interval de trei ani.
Executivul nu exclude posibilitatea de a-si asuma raspunderea politica in fata Parlamentului pentru legea privind salarizarea unitara in sistemul bugetar, anunta in urma cu aproape doua saptamani premierul Emil Boc. Insa exista ministere, precum cel al Internelor sau Justitiei, care nu agreeaza legea salarizarii unice.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO