Politică

Boc, PD-L: Nu refuzam candidatura Monei Musca

Boc, PD-L: Nu refuzam candidatura Monei Musca

Mona Musca revine in politica pe usa din dos dupa ce "s-a ascuns" un an de zile

19.08.2008, 19:13 19

Liderul PD-L, Emil Boc, a anuntat ieri ca Mona Musca figureaza pe lista propunerilor de candidati la alegerile parlamentare in judetul Neamt si ca el a incercat sa o contacteze la momentul scandalului de politie politica al acesteia, dar ca numarul ei de telefon nu mai era valabil.
"Mona Musca figureaza printre propunerile inaintate de judetul Neamt. Personal cred ca nu avem niciun obstacol si niciun motiv sa-i refuzam candidatura. Asteptam ca Mona Musca sa isi manifeste vointa in acest sens", a spus Emil Boc.
Intrebat daca Mona Musca vrea sa candideze, Boc a raspuns ca nu a avut nicio discutie cu aceasta. "Am sunat-o de cateva ori, numarul ei de cand era deputat nu mai era valabil. Am incercat sa o contactez atunci, in momentul cand avea probleme", a explicat presedintele PD-L. El a completat ca Musca a gresit pentru ca "nu a mers transparent pana la capat", dar ca si-a ispasit o mare parte a acestei greseli.
"Si-a ispasit o buna parte din greseala de a nu recunoaste inca din primul moment ca nu a facut nimic rau in esenta. Ca a cazut in acea capcana, a platit suficient", a spus Boc. Presedintele PD-L Neamt, Gheorghe Stefan, anuntase vineri ca fostul deputat Mona Musca este aproape convinsa sa candideze
intr-un colegiu electoral in judetul Neamt. "Eu am trecut-o pe lista posibililor candidati la aceste alegeri, iar membrii biroului de la Neamt nu au avut nimic de obiectat. In proportie de 60 la suta este lamurita, dar are cateva rezerve nejustificate peste care trebuie sa treaca", a declarat liderul PD-L Neamt.
Musca a demisionat din parlament in 2007, dupa verdictul Curtii de Apel care a confirmat colaborarea ei cu Securitatea sub numele de cod Dana. Informatiile privind colaborarea cu politia politica comunista au aparut in 2006 si au uimit opinia publica, fostul deputat fiind unul dintre initiatorii legii lustratiei si unul dintre cei mai vehementi politicieni impotriva fostilor turnatori.
De-a lungul carierei sale politice, Musca a fost totodata apreciata pentru fermitatea sa si a fost considerata una dintre cele mai puternice femei-politician din Romania. Musca nu a mai aparut in public dupa demisia din parlament. Ea nu a oferit explicatii despre angajamentul cu Securitatea. Mona Musca este doar unul dintr-un lung si de politicieni care au colaborat cu fosta Securitate, intre acestia fiind presedintele PC Dan Voiculescu si mai multi liberali, intre care Alexandru Paleologu sau Dan Amedeo Lazarescu. La inceputul acestui an, legea CNSAS care spunea ca functia de deputat este incompatibila cu calitatea de fost colaborator al securitatii a fost declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala, drept urmare cei care au fost declarati colaboratori ai fostei Securitati pot candida la Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO