Politică

Boc, pe ultima suta de metri a interimatului

23.06.2005, 19:45 11

Liderul interimar al PD, Emil Boc, si-a incheiat, ieri seara, la Bucuresti, turneul national de promovare a motiunii populare in baza careia va candida, såmbata, la conducerea Partidului Democrat. Boc este singurul candidat la presedintia PD, ramasa vacanta dupa ce Traian Basescu a cåstigat alegerile prezidentiale.

a??Romånia moderna, Romånia democrataa?? este titlul programului pe care Emil Boc vrea sa-l duca la indeplinire in timpul mandatului si care se inspira, in procent de aproape 100%, din motiunea cu care Basescu a cåstigat preseditia PD. a??Motiunea pe care PD este condus acum, propusa de Traian Basescu, este preponderent de centru. Daca din aceasta motiune scoatem 100 de cuvinte si introducem alte 100 de cuvinte devine o platforma popularaa??, spunea vicepresedintele Sorin Frunzaverde, inainte ca Boc sa-si anunte intentia de a candida la sefia PD. Frunzaverde este cel care a initiat discutia despre schimbarea orientarii doctrinare in PD si cel care a purtat discutii cu liderii populari europeni in vederea afilierii formatiunii la aceasta familie politica.

Odata cu schimbarea orientarii doctrinare, PD isi va modifica si structura de conducere. Va aparea functia de secretar-general, rezervata pentru Vasile Blaga, si vor disparea probabil trei functii de vicepresedinte.

In prezent, din Biroul Permanent National fac parte presedintele, presedintele executiv, 13 vicepresedinti, 18 secretari generali, secretari regionali, liderii de grupuri parlamentare si liderii organizatiilor speciale.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, va fi validat, tot la Conventie, pentru functia de presedinte executiv.

Vicepresedintii vor fi alesi peste doua saptamåni de catre membrii Consiliului National de Conducere, dupa ce comisia de statut va stabili numarul final de vicepresedinti si secretari executivi.

Cea mai probabila varianta este cea cu 10 vicepresedinti si 14 secretari executivi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO