Politică

Boc şi Boagiu au inaugurat 21 de km de autostradă din tronsonul Medgidia-Constanţa

Boc şi Boagiu au inaugurat 21 de km de autostradă din tronsonul Medgidia-Constanţa

Autor: Mediafax

29.07.2011, 15:18 2022

Premierul Emil Boc a inaugurat, vineri, o porţiune de 21 dekilometri din tronsonul Medgidia - Constanţa al autostrăzii A2, elspunând că românii primesc astfel o veste bună, şi anume că potajunge pe litoral mai repede, economisesc timp şi bani, scrieMediafax.

"Românii primesc astăzi o veste bună: pot ajunge pe litoral mairepede, economisind timp şi bani", a declarat Boc.

El a spus că apreciază eforturile Ministerului Transporturilorcare areuşit să termine lucrarea cu două zile mai devreme faţăde termenul stabilit.

Premierul a afirmat, de asemenea, că în patru ani GuvernulTăriceanu a inaugurat cinci kilometri de autostradă.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a spus căfinalizarea acestui tronson de autostradă este dovada că, deşi eştinevoit să iei măsuri dure, poţi face ordine în sistem.

SectorulBasarab-Constanţa face parte din tronsonulMedgidia-Constanţa, unde lucrează companiile Astaldi şiMax Boegl, pentru 211 milioane de euro asiguraţi de Banca Europeanăpentru Investiţii şi bugetul de stat.

Autostrada Soarelui este realizată pe tronsonulBucureşti-Cernavodă. Lucrările pentru finalizarea autostrăzii aufost împărţie în două sectoare, respectiv Cernavodă-Medgidia şiMedgidia-Constanţa.

Contractul pentru segmentul Cernavodă-Medgidia a fost atribuitcompaniei franceze Colas, însă Ministerul Transporturilor areziliat contractul în luna aprilie. Principalul motivul alrezilierii contractului a fost o solicitare a companiei Colas princare cerea suplimentarea valorii contractului cu opt milioane deeuro întrucât traseul autostrăzii a fost schimbat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO