Politică

Ce vrea Curtea Constituţională de la Guvern în legătură cu listele electorale

Ce vrea Curtea Constituţională de la Guvern în legătură cu listele electorale

Autor: Iulian Anghel

06.08.2012, 15:48 2508

Curtea Constituţională a emis astăzi un nou comunicat în legătură cu solicitarea pe care a adresat-o săptămâna trecută Guvernului în care preciza: "Având în vedere datele contradictorii care au fost transmise Curţii Constituţionale în legătură cu numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente de către autorităţile publice implicate, Curtea Constituţională a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012. (…).

Comunicatul de presă de astăzi a Curţii Constituţionale arată: "Având în vedere interpretările diferite apărute în mass-media şi în conferinţa de presă a Guvernului României, care a avut loc în data de 3 august 2012, cu privire la datele solicitate Guvernului prin Adresa Curţii Constituţionale a României nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale revine cu o adresă precizatoare, pe care o anexează prezentului comunicat de presă".

Adresa către Guvern semnată de preşedintele Curţii Constituţionale Augustin Zegrean şi adresată premierul Victor Ponta are următorul conţinut: "Având în vedere interpretările diferite apărute în mass-media şi în conferinţa de presă a Guvernului din 3 august cu privire la datele solicitate de Curtea Constituţională, vă aducem la cunoştinţă că (…) plenul Curţii Constituţionale a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispoziţiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu".

Articolul 17 (2) din legea 3/2000 pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului are următorul conţinut: "Reactualizarea listelor electorale permanente se face de către primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992 (pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului - n.n.), respectiv ale Legii nr. 70/1991 (legea alegerilor locale - n.n.), republicată, cu modificările ulterioare, în termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumul."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO