Politică

Cioloş susţine că proiectul de buget include creşterile salariale şi măsurile Guvernului Ponta

Cioloş susţine că proiectul de buget include...

Autor: Ştefan Pană

02.12.2015, 17:45 194

Cioloş a precizat, miercuri, la Senat, că a trimis către partide un draft al proiectului de buget, pentru informarea Parlamentului, însă mai multe detalii vor fi făcute publice săptămâna viitoare. "Am cerut doamnei ministru de Finanţe să înceapă discuţiile, să explice ce avem în buget. (...) Săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, avem intenţia să îl adoptăm şi atunci îl vom supune şi consultării publice", a spus premierul.

Întrebat dacă proiectul de buget conţine şi măsurile discutate cu PSD, provenite de la Guvernul Ponta, privind majorările salariale, Cioloş a confirmat. "Sigur, am spus asta, public, că avem intenţia să construim bugetul în aşa fel încât să ţinem cont de ce a decis Parlamentul deja, atât în ce priveşte Codul fiscal, cât şi măririle salariale, dar să facem şi anumite rearanjări ale bugetului, atât în interiorul ministerelor, (...) şi în acelaşi timp să punem accentul pe câteva priorităţi legate de investiţii, de educaţie, de sănătate", a spus prim-ministrul.

Pe de altă parte, potrivit unor surse social-democrate, liderul PSD Liviu Dragnea a avut miercuri o întâlnire la sediul partidului pentru a discuta cu Marian Neacşu şi Viorel Ştefan draftul de buget. Potrivit primelor concluzii ale PSD, măsurile pe care social-democraţii le doreau păstrate au rămas în proiectul de buget al noului Guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO