Politică

Ciontu ramane in conducerea Camerei pana in toamna

22.06.2005, 20:44 7

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Corneliu Ciontu, va mai ramane in aceasta functie pana la 1 septembrie, dupa ce plenul acestei camere a invalidat cererea Partidului Romania Mare de a-l revoca din functie. Ciontu a fost exclus din PRM in urma cu o luna si formatiunea condusa de Vadim Tudor va face o alta nominalizare pentru acest loc care ii revine in conformitate cu algoritmul parlamentar. Cel mai probabil, liderul de grup al deputatilor PRM, Lucian Bolcas, va ocupa functia de vicepresedinte.

Cu o zi inainte, Biroul Permanent al Camerei a respins cererea PNL ca invalidarea lui Ciontu sa aiba loc in toamna, cu sprijinul reprezentantei Partidului Conservator, Daniela Popa. In plen insa, Partidul Conservator a votat disciplinat, dupa cum s-a negociat in coalitie.

Sprijinul acordat lui Corneliu Ciontu de catre coalitia de guvernamant este explicabil in contextul in care astazi, plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului se va pronunta asupra motiunii de cenzura la adresa Guvernului initiata de PSD.

Voturile lui Ciontu si ale grupului de deputati independenti care au demisionat din PRM la intoarcerea lui Vadim Tudor in functia de presedinte sunt extrem de valoroase intrucat partidele din arcul guvernamental beneficiaza de o majoritate fragila in Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO