Politică

Coalitia s-a impiedicat la usa Comisiei de regulament din Camera

17.06.2005, 20:15 14

Declaratiile razboinice ale presedintelui PD Emil Boc nu au rezonanta la Camera Deputatilor. La o zi dupa ce liderul democratilor a dat semnalul pentru preluarea totala a puterii, in Camera parlamentarii coalitiei s-au impotmolit inainte sa inceapa lupta, esuand in incercarea de a introduce pe ordinea de zi a sedintei Comisiei de regulament punctele privind revocarea din functie a presedintelui Camerei si numirea secretarului-general.

Presedintele Comisiei de regulament, Ioan Bivolaru (PSD), a fost acuzat de PNL si PD ca a blocat in mod deliberat dezbaterile, astfel incat cele doua puncte sa nu poata fi discutate pana la toamna. Sesiunea parlamentara se va incheia la sfarsitul lunii iunie, iar pana atunci mai este programata o singura sedinta a comisiei, martea viitoare. Liderul grupului PD din Camera, Cristian Radulescu, a pregatit o varianta de rezerva pentru ca modificarea regulamentului sa aiba totusi loc inainte de 1 octombrie. Coalitia va propune Biroului Permanent o sesiune extraordinara pentru dezbaterea legilor restante si a "altor probleme", a anuntat, ieri Cristian Radulescu. Regulamentul camerei ar putea fi astfel dezbatut si votat in sesiune extraordinara astfel incat coalitia sa impuna la toamna schimbarea presedintelui Camerei, Adrian Nastase.

Partenerii democratilor si liberalilor, UDMR si Partidul Conservator, nu se grabesc cu inlocuirea celor doi presedinti ai parlamentului. "Sigur, noi putem discuta orice, preluarea serviciilor deconcentrate si inlocuirea presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor. Insa pentru noi nu este o prioritate sa discutam acest lucru acum", a declarat, ieri, presedintele UDMR, Marko Bela. Acelasi tip de raspuns a venit si de la purtatorul de cuvant al Partidul Conservator, Bogdan Ciuca. El spune ca formatiunea sa ar putea fi de acord cu sesiunea extraordinara, dar si-a exprimat scepticismul cu privire la reusita parlamentarilor coalitiei de a reusi sa finalizeze dezbaterea regulamentului in cele doua saptamani de sesiune extraordinara, in timp ce de sase luni de zile nu s-a reusit modificarea nici unui articol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO