Politică

Dacian Ciolos, aproape sa fie responsabil de un buget de 50 mld. €

26.11.2009, 23:07 15

Dacian Ciolos, propus de Romania pentru functia de comisar, aresanse foarte mari sa primeasca portofoliul Agriculturii inviitoarea Comisie Europeana.

In cazul in care acest lucru se va intampla, Ciolos fiind unspecialist in domeniu (a fost ministru al agriculturii, iar inianuarie ar urma sa preia postul de director al DirectieiAgricultura de la Comisia Europeana), el va gestiona unul dintrecele mai importante portofolii, care are alocat pentru 2010 circa50 de miliarde de euro, aproape o treime din bugetul UniuniiEuropene.

Presedintele Comisiei Europene urmeaza sa anunte saptamanaviitoare componenta viitorului Executiv european, astfel incat dinluna ianuarie Parlamentul European sa inceapa audierile noilorcomisari si in februarie sa primeasca votul de incredere aleuroparlamentarilor. Potrivit cotidianului francez Liberation, careciteaza un raport de impartire a portofoliilor, Romania va primiportofoliul Agriculturii, iar Bulgaria pe cel al Justitiei sau alExtinderii.

Unii dintre cei mai puternici comisari europeni si-au impartitposturile intre ei. Astfel, Joaquin Almunia paraseste postul carel-a consacrat, afacerile economice si monetare, dar va ocupa, inviitoarea Comisie Europeana, un post la fel de important, cel alconcurentei, detinut pana in prezent de intransigenta NeelieKroes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO