Politică

De ce a demisionat Cristian Preda. Scandal la Facultatea de Stiinte Politice. Stelian Tanase acuza: "Prea multi oameni lucreaza pentru Cotroceni!"

03.05.2010, 09:52 841

Conflictul dintre profesorii apartinand unor grupari politicerivale a dus la demisia din functia de decan a lui Cristian Preda,scrie Gandul.

Dupa aproape un an in care si-a impartit functia de sef alfacultatii cu mandatul de eurodeputat PDL, Cristian Preda, ademisionat, joi, din functia de decan al FSP, la presiuneacolegilor, care au amenintat ca vor scoate studentii in strada.Oficial, disputa are ca motiv proiectului Legii Educatiei, intocmitde colegul de partid al lui Preda, ministrul Daniel Funeriu.Printr-un memoriu semnat de nume precum Daniel Barbu, FlorinTurcanu, Laurentiu Vlad sau Dan Pavel, profesorii au respins inbloc legea lui Funeriu, contestand planul pe care MinisterulEducatiei l-a pregatit universitatilor: de la fi-nantare ladesemnarea prin concurs a rectorului. Problema Legii Educatiei esteinsa doar scanteia unui conflict ce a ars mocnit intre grupulprofesorilor apropiati presedintelui Basescu si cei care fie nusunt inregimentati politic, fie au afinitati fata de partidele dinopozitie. Iar respectivul conflict are la baza tocmai divergentelepolitice si acuzatiile de "partizanat" in fata studentilor. Vedetide ce a demisionat Cristian Preda de laFacultatea de Stiinte Politice si care sunt taberele din interiorulfacultatii pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO